Отидете към основна версия

6 156 10

Една от глобалните платежни мрежи улесни притежателите на криптовалута

  • bitcoin-
  • криптовалута-
  • mastercard

В момента собствениците на Bitcoin, Ethereum или Litecoin, когато работят в мрежата на Mastercard, са принудени да конвертират цифровата валута във фиатни пари

Снимка: Shutterstock

Това обаче ще се промени, тъй като платежна система Mastercard обяви по-нататъшното развитие на програма за карти, насочена към собствениците на портфейли с криптовалута и цифрова валута. В официално съобщение за пресата компанията обяви опростяването на системата за конвертиране на криптовалута в традиционна фиатна валута.

Сега клиентите на Mastercard ще могат да плащат за стоки и услуги с цифрови пари навсякъде, където се приемат карти на Mastercard. По-нататъшното опростяване на внедряването на криптовалутни разчети стана възможно в резултат на развитието на партньорската програма Mastercard с платформи за криптовалута и компании като Evolve Bank & Trust, Paxos Trust Company и Circle.

В момента собствениците на Bitcoin, Ethereum или Litecoin, когато работят в мрежата на Mastercard, са принудени да конвертират цифровата валута във фиатни пари, което усложнява процеса. Според представители на Mastercard, сътрудничеството с криптовалутни компании Evolve, Paxos и Circle ще помогне за преодоляване на трудностите, пред които са изправени собствениците на криптовалути, когато плащат за стоки и услуги.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 10 гласа.

Свързани новини