Last news in Fakti

24 Януари, 2022 13:22 3 631 1

Поддръжката на криптовалута ще бъде добавена към Google Pay

  • google pay-
  • криптовалута

Така платформата ще се превърне в пълноценен дигитален портфейл

Поддръжката на криптовалута ще бъде добавена към Google Pay - 1

През 2021 г. платформата Google Pay преживя най-тежките сътресения сред услугите на Google. С цел да сложи край на всички тези сътресения, свързани с пускането на нов формат на приложения в САЩ и с напускането на няколко висши мениджъри от подразделението, Google нае Арнолд Голдбърг, бивш главен архитект на продуктите на PayPal, за нов ръководител на платформата. Резултатът от промените в персонала има за цел не само нормализирането на платформата, но и въвеждането на поддръжка на криптовалута в Google Pay.

Според Bloomberg, друг бивш служител на PayPal, сега главен търговски директор на Google, Бил Риди вярва, че Google Pay трябва да се превърне в пълноценен дигитален портфейл, в който можете да съхранявате цифрови монети, самолетни билети и паспорти за ваксинация. Билетите и паспортът за ваксинация срещу COVID вече са част от Google Pay, но сега предстои и поддръжката на криптовалута.

Ръководството на Google Pay отбелязва, че вече се отделя много внимание на криптовалутата и приемането ѝ ще се случи с нарастването на търсенето от страна на потребителите. Въпросът за въвеждането на криптовалута в платформата за плащане Google Pay се разработва съвместно с водещи компании за криптовалута като крипто борсата Coinbase и услугата BitPay.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наркос

    9 0 Отговор
    Не благодаря, биткойн вършат перфектна работа и нямаме нужда таксите на google/paypal и прочие 😗