Отидете към основна версия

7 288 29

Усъвършенстваният автопилот на Tesla "видя" Луната като жълт светофар

  • tesla-
  • автопилот

През януари тази година Мъск заяви, че е "повече от уверен във появата до края на годината на система, която ще може да управлява автомобил, по-надеждно от човек"

Полуавтоматичната система за управление на Tesla обърка луната в небето с жълт светофар. Това изявление направи потребител в Twitter с прякор Джордан Нелсън, който засне видеоклипа и го препрати на ръководителя на американския автомобилен производител Илон Мъск.

Autoweek уточнява, че автомобилът, който е объркал луната със светофар, е оборудван с усъвършенстваната система за пълно самоуправление (FSD), чиято функционалност включва технология за разпознаване на пътни знаци и светофари.

Видеото обаче показва, че електрониката погрешно реагира на Луната, предавайки подходящи сигнали на шофьора за забавяне през информационно-развлекателния комплекс. „Хей, Илон Мъск, вие и вашият екип трябва да видите как Луната подвежда системата за автопилот. Колата смята, че е жълт светофар.“, написа собственикът на колата в Twitter.

По-рано стана известно, че инженерите на Tesla се съмняват в думите на ръководителя си Илон Мъск, че компанията ще пусне кола с напълно автоматичен контрол до края на 2021 година. През януари тази година Мъск заяви, че е "повече от уверен във появата до края на годината на система, която ще може да управлява автомобил, по-надеждно от човек".

Според експертите думите на Мъск не отговарят на реалността, а функцията, наречена "Пълно самоуправление" досега, съответства само на автопилот от второ ниво. Това означава, че водачът винаги трябва да държи ръцете си на волана и да е готов да поеме контрола на колата по всяко време.

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 10 гласа.

Свързани новини