Отидете към основна версия

6 029 18

Тази джаджа от Bosch премахва миризми от дрехите без да се налага да ги перете

  • bosch-
  • freshup-
  • миризми-
  • дрехи-
  • джаджа

Иновацията се нарича FreshUp

Bosch разработи малко, но ефективно устройство, наречено FreshUp, което ви позволява да премахвате от дрехите миризми, без да се налага да перете и без да използвате вода. Основното предимство на иновацията е нейната икономичност, ефективност и опазване на околната среда.

Според разработчиците, Bosch FreshUp е революционно устройство, което ще освежи дрехите ви, без да перете по всяко време и навсякъде. Притурката използва плазмената технология на Bosch, за да разтвори молекулите на миризмите и незабавно да премахне неприятните миризми, без да добавя химикали или почистващи препарати. Дори деликатните дрехи нямат проблем с FreshUp.

Във FreshUp плазмата се създава чрез йонизация (разрушаване на йони), което води до образуване на заредени частици. Тези заредени частици образуват плазма и разтварят връзките на прости молекули миризма. Ниските концентрации на ултравиолетова радиация и озон се срещат като естествени странични продукти. Въпреки това, малките количества ултравиолетова радиация и озон са безвредни за хората.

Независимият институт за тестване WFK е установил, че FreshUp е ефективен срещу неприятни миризми върху тъкани като тютюнев дим, пържена мазнина и лук, както и пушен бекон и аншоа. На практика е доказана и ефективността на премахването на неприятните миризми от домашни любимци и човешкото тяло.

Устройството има компактен размер, сравним с тези на смартфон, което ще ви позволи да вземете FreshUp на пътуване или командировка. Работната зона е с дължина 50 мм, а тялото на FreshUp е само с дължина 165 мм. Презареждането на батерията на джаджата отнема около 4 часа, а животът на батерията е един час. Цената на FreshUp обаче е доста висока - $ 342.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.

Свързани новини