Отидете към основна версия

6 549 41

Hyundai ще премине към твърдотелни батерии

  • hyundai-
  • батерии-
  • твърдотелен акумулатор

Корейският автомобилен производител ще обедини усилията си в производството на батерии с американската компания Factorial Energy

Концернът Hyundai възнамерява да използва твърдотелни батерии Factorial Energy в своите електрически превозни средства. За целта и двете страни възнамеряват да обменят най-добрите си практики за тази обещаваща технология.

В момента твърдотелните батерии са една от прогресивните тенденции в световната автомобилна индустрия. Повечето производители проявяват особен интерес към тази технология. Например, сега Ford и BMW активно финансират американската компания Solid Power, която ще стане официален доставчик на тези две марки.

Очевидно Hyundai смята този опит за много успешен и също така реши да обедини усилията си с някоя обещаваща компания. Партньорът, който избраха е Factorial Energy, която е базирана в Масачузетс.

Както е отбелязано в официалното прессъобщение, разработките на Factorial са базирани на технологията FEST (Factorial Electrolyte System Technology), която използва специален твърд електролитен материал, за да осигури безопасна и надеждна работа на клетки с електроди с високо напрежение.

FEST акумулаторите са по-безопасни от конвенционалните литиево-йонни батерии. Освен това електрическите превозни средства с такива батерии имат 20-50% по-дълъг пробег от превозните средства с сега използваните батерии.

Повече информация все още не се разкрива. Hyundai не назовава датите на появата на модели с твърдотелни батерии, нито приблизителните характеристики на такива електрически автомобили.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 13 гласа.

Свързани новини