Отидете към основна версия

3 822 24

Как Бил Гейтс вижда работата в офис (ВИДЕО)

  • microsoft-
  • офис-
  • работно място

Microsoft представи индивидуална капсула за работно място

Microsoft създаде прототип на работно място, което позволява на служител да се работи безопасно в офиса, като същевременно минимизира влиянието на външни фактори върху работния процес. Проектът на работния модул на капсулата, наречен Flowspace Pod, вече получи Red Dot Design Concept 2021 за своя дизайн. Екипът на Microsoft Office Envisioning, ръководен от дизайнера Антон Андрюс, участва в разработването на концепцията.

FlowSpace Pod има отворен дизайн за обмен на информация с колеги, но в същото време, оригиналният дизайн на индивидуалното работно място позволява създаване на условия за максимална концентрация върху задачата. Вместо плътните странични панели, типични за повечето модерни офис кабини, капсулата има по-малки "капаци" с вградени високоговорители.

При проектирането на работното място са използвани първокласни тапицерии от плат. За осветяване на вътрешното пространство се използват LED лампи. Потребителят е настанен в удобен ергономичен стол, а пред него има голям сензорен монитор, чието положение може да се регулира за конкретен потребител и конкретна работна задача. Към днешна дата няма информация за намерението на Microsoft да произвежда Flowspace Pod в серийни партиди.

Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 11 гласа.

Свързани новини