Отидете към основна версия

5 099 9

Renault, Nissan и Mitsubishi най-после са на едно мнение

  • renault-
  • mitsubishi-
  • nissan-
  • бъдеще

Всеки член на Алианса ще има достъп до всички ключови технологии

Алиансът Renault-Nissan-Mitsubishi натрупа доста негативи, които започнаха с ареста на бившия шеф Карлос Гон и продължават заради пандемията от коронавирус. Вече съобщихме, че френският финансов министър се съмнява във способността на Renault да се справи с кризата без многомилиардни държавни субсидии, но сега, най-накрая трите водещи марки в Алианса се разбраха.

Renault Group, Nissan Motor Co., Ltd. и Mitsubishi Motors Corporation, членовете на един от водещите световни автомобилни алианси, обявяват общи проекти и действия за ускоряване и оформяне на общото им бъдеще към 2030 г., фокусирайки се върху веригата на стойността на мобилността.

Година и половина след обявяването на новия си бизнес модел на сътрудничество в подкрепа на конкурентоспособността и рентабилността на компаниите-членове, Алиансът вече се крепи на солидни основи, печели от ефективна оперативна организация и от засилено и гъвкаво сътрудничество.

Продължавайки схемата Лидер-Последовател, определена през май 2020 г., избрана технология се разработва от един водещ екип с подкрепата на последователите, като по този начин се позволява на всеки член на Алианса да има достъп до всички ключови технологии.

Алиансът определя обща пътна карта за 2030 г., фокусираща се върху електрически автомобили и интелигентна и свързана мобилност, споделяйки инвестиции в полза на трите компании и техните клиенти.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.

Свързани новини