Last news in Fakti

6 Април, 2022 09:59 5 776 3

Ето как се прави: Търговци на коли ще платят огромна глоба за подвеждане на клиенти

  • nissan-
  • съд-
  • глоба
Ето как се прави: Търговци на коли ще платят огромна глоба за подвеждане на клиенти - 1

Съдът на Аризона застана на страната на купувачите и забрани цена, на която не може да бъде закупен автомобил, да бъде посочвана в реклама. Два от големите дилъри на Nissan в САЩ получиха 500 000 долара глоба за опит да наложат допълнително оборудване на купувачите. Държавен съд в Аризона застана на страната на потребителите и постанови, че рекламите за автомобили на тези дилъри са "ненадеждни".

Продавачите рекламират твърде ниски цени, за да привлекат клиенти. Оказва се обаче, че колата се предлага само с допълнителни опции и въпросната базова цена няма как да бъде постигната. Както казва главният прокурор на Аризона Марк Бърнович: "Въпреки факта, че пазарът е обект на колебания, дилърите не трябва да рекламират цени, на които не възнамеряват да търгуват."

Дилърът Pinnacle Nissan ще трябва да плати 305 000 долара за щети на клиентите и още 50 000 долара глоби. Вторият от наказаните дилъри, ABC Nissan, ще плати 100 000 долара на клиенти, 25 000 долара на държавата и ще загуби същата сума от съдебни разноски.

Между другото, тази компания се оказва злонамерен рецидивист: през 2018 г. тя вече е била длъжна да обезщети собствениците на автомобили със 130 000 долара за подобно нарушение на закона. И двата дилърски центъра на Nissan обаче не бързат да се разделят с парите и ще оспорват решението.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 редник

    16 1 Отговор
    Хм, че не ни ли продават по същия начин ефките?... ;)
  • 2 Истината

    15 0 Отговор
    Подлеци, забележете че не споменават местните производители които правят същото!
  • 3 Били

    1 1 Отговор
    Така е в САЩ. Клиента има огромни права и защита.