Last news in Fakti

28 Януари, 2022 10:13 5 087 9

Renault, Nissan и Mitsubishi най-после са на едно мнение

  • renault-
  • mitsubishi-
  • nissan-
  • бъдеще

Всеки член на Алианса ще има достъп до всички ключови технологии

Renault, Nissan и Mitsubishi най-после са на едно мнение - 1

Алиансът Renault-Nissan-Mitsubishi натрупа доста негативи, които започнаха с ареста на бившия шеф Карлос Гон и продължават заради пандемията от коронавирус. Вече съобщихме, че френският финансов министър се съмнява във способността на Renault да се справи с кризата без многомилиардни държавни субсидии, но сега, най-накрая трите водещи марки в Алианса се разбраха.

Renault Group, Nissan Motor Co., Ltd. и Mitsubishi Motors Corporation, членовете на един от водещите световни автомобилни алианси, обявяват общи проекти и действия за ускоряване и оформяне на общото им бъдеще към 2030 г., фокусирайки се върху веригата на стойността на мобилността.

Година и половина след обявяването на новия си бизнес модел на сътрудничество в подкрепа на конкурентоспособността и рентабилността на компаниите-членове, Алиансът вече се крепи на солидни основи, печели от ефективна оперативна организация и от засилено и гъвкаво сътрудничество.

Продължавайки схемата Лидер-Последовател, определена през май 2020 г., избрана технология се разработва от един водещ екип с подкрепата на последователите, като по този начин се позволява на всеки член на Алианса да има достъп до всички ключови технологии.

Алиансът определя обща пътна карта за 2030 г., фокусираща се върху електрически автомобили и интелигентна и свързана мобилност, споделяйки инвестиции в полза на трите компании и техните клиенти.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тея пройзвеждат само боклук

    8 28 Отговор
    Трябва да бъдат наказани и забранени за разхищение на ресурси и превръщането им в непотребни боклуци

    Коментиран от #2, #3

  • 2 гост

    15 2 Отговор

    До коментар #1 от "Тея пройзвеждат само боклук":

    А ти произвеждаш биологични отпадъци ,трябва ли да бъдеш наказан!
  • 3 Учуден

    14 0 Отговор

    До коментар #1 от "Тея пройзвеждат само боклук":

    А как точно се произнася думата "проЙзвеждат"?! Мъча се, всякак си кривя езика, е не става... Та да ме "светеш", ако може
  • 4 6A13TT

    8 9 Отговор
    Да бяха се фокусирали в/у производството на качествени автомобили

    Коментиран от #6

  • 5 бръснаря

    8 0 Отговор
    от въглища ще правим ток,от газ ще правим ток,какъв е смисъла,кола на газ или метан не замърсява и пак са с ниски категории,а кола произведена 2000г на газ не замърсява ,но новата електричка като и произведеш тока с въглища???ВСИЧКО Е ПЕЧАЛБА !!!
  • 6 Димитър

    10 1 Отговор

    До коментар #4 от "6A13TT":

    А ти, 6A13TT колко нови автомобила си купил и карал, а не контейнери на 20 000 години и пропътували разстоянието от земята до Плутон 17 пъти минимум.
  • 7 Niknay

    5 6 Отговор
    И още не мога да разбера защо Мицубиши се набута в този алианс ...
  • 8 Ай сега

    4 3 Отговор
    Общото им мнение е Само Дъстър! Другото е пейзаж.
  • 9 истина ти казвам

    0 3 Отговор
    Драмата в Нисан продължава заради калпавите двигатели на Рено! Не знам що и Мицубиши се набутаха с тия боклучави мотори!