Отидете към основна версия

8 838 13

От Nissan също изказаха мрачна прогноза

  • nissan-
  • криза с чипове-
  • полупроводници

Кризата с чиповете едва ли ще приключи до края на 2023 година, смятат японците

Едва ли вече има човек, който да следи автомобилите отблизо и да не знае за все по-задълбочаващата се криза с полупроводници. Проблемът, който се появи през 2021 година и по план трябваше да бъде преодолян през тази година изглежда все още не е достигнал към своя край. През изминалите седмици няколко големи автомобилни производители изказаха своите отрицателни прогнози за проблема с доставките на нови коли, а сега към тази група се присъедини и Nissan, откъдето също нямат големи надежди.

Един от шефовете на марката сподели, че очакванията са през 2022 година да има съвсем леко възстановяване на кризата с полупроводници. Все пак пълното възстановяване няма да се случи през тази година и кошмарът за клиенти и производители ще продължи още време.

Комбинацията от нарастващото търсене на нови автомобили и бавното темпо с което производството се възстановява не вещае добро бъдеще на автомобилните производители или поне не и до края на тази година. Брандовете трябва да намерят начин да увеличат производството си, както и да се справят с ограниченото количество части, но какъв ще бъде този начин, все още остава загадка.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 14 гласа.

Свързани новини