Отидете към основна версия

7 108 6

Вижте този таен гараж, който потъва под земята (ВИДЕО)

  • асансьор-
  • гараж

Цената не е разкрита, но е вероятно гаражът в стил Джеймс Бонд ще струва цяло състояние

Италианската компания IdealPark показа как работят нейните "автомобилни асансьори". Като пример, видеото показва къщата Casa da Qinta da Marinha, наскоро построена в един от най-скъпите райони на Португалия. В допълнение към басейна, терасата и други луксозни атрибути, къщата има таен гараж: с натискането на бутон се издига от земята и след това изчезва с колата, оставяйки само равна повърхност на алеята.

Подемният гараж не е прищявка на собственика на къщата, а идея на архитектите. Луксозната вила е проектирана от Enter Arquitectura, базирана на изчистена последователност от вертикали и хоризонтали, в която обемистият куб на традиционен гараж просто не се вписва.

Горната част на асансьора е покрита със същите плочки като останалите пътеки. Отбелязва се, че покривът на устройството е здраво фиксиран, така че може да се премине през него дори и с кола.

За сигурност към гаража са прикрепени камери за видеонаблюдение, което няма да позволи на устройството да работи, когато някой стои отгоре. Освен това водачът ще получи предупреждение преди вдигане, ако изходът е блокиран от нещо.

Теглото, за което е проектиран стандартният асансьор IdealPark, е 2700 килограма - това е достатъчно, например дори за Rolls-Royce Cullinan. Въпреки това, срещу доплащане, товароносимостта на гаража може да бъде увеличена до 3500 килограма. Максималното натоварване на горната платформа е 150 килограма на квадратен метър. Вижте го.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 17 гласа.

Свързани новини