11 Май, 2017 13:12 10 302 4

Виждали ли сте гараж на три етажа?

  • гараж-
  • япония-
  • токио
Виждали ли сте гараж на три етажа? - 1

В пренаселеното Токио местата за паркиране са толкова кът, че не са малко тези от жителите на града, които отдавна са се отказали да използват автомобили.

Въпреки това в мегаполиса автомобилите съвсем не са малко, а технологичните умове на японците непрекъснато измислят начини за по-лесно придвижване и паркиране.

Един такъв способ е т.нар. триетажен гараж, който е вкопан под земята. Интересното е, че за да бъде изкарана най-долната кола, първата се вдига високо над града.

Творението, което представлява този гараж на три етажа се използва на доста места в Токио е дело на известния японски архитект Кенджи Янагава.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бабалогера

    4 6 Отговор
    Много хубави автомобили ама като е богаташче да си беше купил едно къще с гаражи а не да се прави на материал
  • 2 Бай Шиле

    12 0 Отговор
    Техника Баджанак!!!!!!!!!!!!!
  • 3 Morgoth

    7 0 Отговор
    В щатите в големите градове има и много обществени паркинги които са на няколко етажа. Когато мястото на страни е по-скъпо от това нагоре така се получава.
  • 4 незнайко

    1 1 Отговор
    Ако в БЪЛГАРИЯ всеки собствен гараж беше на две нива платените паркинги ще опустеят. Но българина е стиснат човек и това не може да стане.