Last news in Fakti

21 Февруари, 2022 10:58 7 065 6

Вижте този таен гараж, който потъва под земята (ВИДЕО)

  • асансьор-
  • гараж

Цената не е разкрита, но е вероятно гаражът в стил Джеймс Бонд ще струва цяло състояние

Вижте този таен гараж, който потъва под земята (ВИДЕО) - 1

Италианската компания IdealPark показа как работят нейните "автомобилни асансьори". Като пример, видеото показва къщата Casa da Qinta da Marinha, наскоро построена в един от най-скъпите райони на Португалия. В допълнение към басейна, терасата и други луксозни атрибути, къщата има таен гараж: с натискането на бутон се издига от земята и след това изчезва с колата, оставяйки само равна повърхност на алеята.

Подемният гараж не е прищявка на собственика на къщата, а идея на архитектите. Луксозната вила е проектирана от Enter Arquitectura, базирана на изчистена последователност от вертикали и хоризонтали, в която обемистият куб на традиционен гараж просто не се вписва.

Горната част на асансьора е покрита със същите плочки като останалите пътеки. Отбелязва се, че покривът на устройството е здраво фиксиран, така че може да се премине през него дори и с кола.

За сигурност към гаража са прикрепени камери за видеонаблюдение, което няма да позволи на устройството да работи, когато някой стои отгоре. Освен това водачът ще получи предупреждение преди вдигане, ако изходът е блокиран от нещо.

Теглото, за което е проектиран стандартният асансьор IdealPark, е 2700 килограма - това е достатъчно, например дори за Rolls-Royce Cullinan. Въпреки това, срещу доплащане, товароносимостта на гаража може да бъде увеличена до 3500 килограма. Максималното натоварване на горната платформа е 150 килограма на квадратен метър. Вижте го.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Jeep

    21 0 Отговор
    Много сгради в София са с такива платформи вместо рампи заемащи площ. Не е нещо ново, не е нещо феноменално, а и не са толкова скъпи.
  • 2 me me

    23 0 Отговор
    Асансьор, който да се вдижи нагоре-надолу. Такова чудо не бях виждал.
  • 3 карчи

    6 0 Отговор
    Нищо кой знае какво освен по дизайнерски асансьор за кола с каквито вече дори София се напълни?
  • 4 РК1111АТ

    2 1 Отговор
    Е па язе като видим такоа место с навес пред блока, веднага ше се паркирам там на сенка - дреме ми, че он не мое излези от мене!
  • 5 незнайко

    1 0 Отговор
    Глупости, цяло състояние ! Необходими са минимум два подемника, изкопана и с бетонирани страни дупка . Два подемника са 10 000 лева, две платформи още толкова !!! Ако се изработят платформите ще е по евтино .
  • 6 Бойко шкафа

    1 0 Отговор
    Трябваше къщата в БарЦелона така да я проектирам,че поне Поршето на мойта метреса да не бяха снимали, негодниците...