Отидете към основна версия

4 099 35

Стартира уебсайт с официална информация от Русия, но у нас е забранен

  • русия-
  • фалшиви новини-
  • сайт

Ресурсът се формира от правителството на Русия и се нарича ​​"Объясняем.рф"

Порталът "Объясняем.рф" и едноименният канал в Telegram ще бъдат домакини на официална и проверена информация за противодействие на фалшифи новини и слухове за текущата ситуация в страната, каза вицепремиерът Дмитрий Чернишенко предния ден. Поради мерките обаче този уебсайт не работи на територията на България.

Сега в социалните мрежи и медиите се разпространяват много различни материали, понякога непроверени и дори откровено фалшиви. Затова е важно правителството да предава на хората актуална и достоверна информация, обясни вицепремиерът.

Порталът вече получи отговори на въпроси от граждани в различни области, които бяха събрани от социалните мрежи във всички региони на страната - от транспортните връзки до въпросите за финансовата стабилност и работата на образователните институции.

Скоро на портала ще бъде достъпна и форма за обратна връзка, чрез която гражданите ще могат да задават своите въпроси относно актуалната ситуация в страната. Отговорите на въпросите ще бъдат формирани своевременно с участието на представители на руските ведомства и министерства.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 42 гласа.

Свързани новини