Отидете към основна версия

3 955 8

Мързи ли ви да разхождате кучето? Робот Toyota го прави вместо вас

  • робот-
  • куче-
  • toyota

Toyota реши да улесни живота на собствениците на домашни любимци

Японската компания направи това, като регистрира любопитен патент. Всъщност новата разработка на компанията представлява специална роботизирана платформа за разхождане на кучета. Може да се управлява както от животно с помощта на сензори за положение на лапите, така и от човек.

Системата също така контролира каишката, като я прави по-дълга или по-къса. Ако животното се движи твърде бързо, роботът ще спре и няма да се движи, докато кучето не се успокои.

В същото време собственикът може не само да управлява разходката дистанционно, но и да бъде на платформата на самия робот, изправен или седнал. Дизайнът предвижда това. Последното вероятно ще помогне на хора с ограничена подвижност.

Също така платформата може да прави фоторепортажи за разходката и да събира изпражнения след кучето. Ако кучето уринира, то ще измие урината. Съдейки по големите размери на роботизираната платформа, тя е предназначена за частни къщи и парцели, а не за мегаполиси.

Разбира се, идеята е добра, но реалният резултат е малко вероятен. Не всички патенти оцеляват, за да бъдат приложени. Второ, въпреки очевидното удобство, платформата ще е неудобна за използване във високи сгради без асансьор.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.

Свързани новини