Отидете към основна версия

20 531 26

Подгряването на седалките вече е екстра с месечен абонамент

  • bmw-
  • седалки-
  • подгрев на седалките-
  • екстра-
  • месечен абонамент

Подобна е ситуацията и с подгрева на волана

Вярвате или не, вече може да си поръчвате част от екстрите на колите като месечен абонамент или поне такъв е случаят с BMW в Южна Корея. В платформата ConncetedDrive в страната се появи опция за месечен абонамент за подгрев на седалките и волана. Тя струва около 15 евро на месец, като може да се предплати за цяла година или дори три, като се приложат някои отстъпки.

По идентичен начин може да си платите и за подгряване на волана, като там таксата е около 9 евро на месец или около 90 евро годишно. Разбира се, може да си платите и пълната сума от около 400 евро и да разполагате с подгрев на седалките когато си поискате. Това не е първият случай в който производител използва подобен начин за доплащане на екстри, но пък е първият известен случай в който става въпрос за подобен тип екстра. В платформата могат да бъдат открити още месечни абонаменти за Apple CarPlay, фалшив звук от ауспусите чрез озвучителната система на колата и други.

По изчисления на Stellantis, компанията ще прави по около 23 милиарда долара годишно към края на това десетилетие, само от подобни абонаменти за своите автомобили. По този начин клиентите ще плащат за нещо което вече е поставено в автомобила им, но не е отключено софтуерно.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 33 гласа.

Свързани новини