Отидете към основна версия

2 995 6

Skoda превърна Enyaq в кемпер

  • skoda-
  • enyaq-
  • enyaq iv-
  • кемпер

Концепт на електрическия модел разполага с палатка на тавана и легло в интериора

Skoda Enyaq е първият изцяло електрически модел на компанията разработен от началото като такъв и от чешката компания не спират да ни показват колко универсален може да бъде той. По-рано тази година го видяхме преобразен в купе версия, като дори получи и означение vRS, символизиращо най-мощните модели от марката.

От Skoda направиха реклама на модела като приземиха на тавана му малък хеликоптер, а сега рекламният отдел на компанията във Великобритания показва, че Enyaq може да бъде използван и като своеобразен кемпер само с добавянето на няколко аксесоара. Enyaq FestEVal е произведен в една единствена бройка за британския пазар с помощта на чешката компания EGOE.

За целта двата бранда са си партнирали в направата на специална рамка оформена точно по багажното отделение на Enyaq, която във вътрешната си част побира газов котлон и дори сгъваема мивка. Когато се сгънат седалките, обемът на багажника от 1710 литра може да се използва за място за спане от двама души, а с помощта на палатка на покрива, това може да увеличи още спалното пространство.

Колата е направена на базата на модификацията с 82кВч батерия, която би трябвало да е достатъчна за пробег от около 540 километра с едно зареждане. Мощността е 204 конски сили, а максималният въртящ момент от 310 нютон метра помага за ускорение от 0 до 100км/ч в рамките на 8.5 секунди.

Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.

Свързани новини