Last news in Fakti

26 Юли, 2022 15:35 2 984 6

Skoda превърна Enyaq в кемпер

  • skoda-
  • enyaq-
  • enyaq iv-
  • кемпер

Концепт на електрическия модел разполага с палатка на тавана и легло в интериора

Skoda превърна Enyaq в кемпер  - 1

Skoda Enyaq е първият изцяло електрически модел на компанията разработен от началото като такъв и от чешката компания не спират да ни показват колко универсален може да бъде той. По-рано тази година го видяхме преобразен в купе версия, като дори получи и означение vRS, символизиращо най-мощните модели от марката.

Skoda превърна Enyaq в кемпер

От Skoda направиха реклама на модела като приземиха на тавана му малък хеликоптер, а сега рекламният отдел на компанията във Великобритания показва, че Enyaq може да бъде използван и като своеобразен кемпер само с добавянето на няколко аксесоара. Enyaq FestEVal е произведен в една единствена бройка за британския пазар с помощта на чешката компания EGOE.

Skoda превърна Enyaq в кемпер

За целта двата бранда са си партнирали в направата на специална рамка оформена точно по багажното отделение на Enyaq, която във вътрешната си част побира газов котлон и дори сгъваема мивка. Когато се сгънат седалките, обемът на багажника от 1710 литра може да се използва за място за спане от двама души, а с помощта на палатка на покрива, това може да увеличи още спалното пространство.

Skoda превърна Enyaq в кемпер

Колата е направена на базата на модификацията с 82кВч батерия, която би трябвало да е достатъчна за пробег от около 540 километра с едно зареждане. Мощността е 204 конски сили, а максималният въртящ момент от 310 нютон метра помага за ускорение от 0 до 100км/ч в рамките на 8.5 секунди.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Първокласник

    4 2 Отговор
    Тъкмо ще пестят газ европеиците, като живеят на каравани.
  • 2 КОй

    7 4 Отговор
    Аз си поръчах новия кодиак, като дойде ще ви кажа как е. Със сигурност няма да има нищо общо с лада и москвич ха-ха-ха.

    Коментиран от #3

  • 3 БСП за България и Радев

    4 7 Отговор

    До коментар #2 от "КОй":

    Карай си западните трошки. Ладата и Москвича ще са вечни. Истинско желязо, не пластмаси като колите на нацистите. Отделно Лада на карбуратор без електроника е защитена от вражески атаки с електромагнитни вълни

    Коментиран от #4

  • 4 КОй

    8 2 Отговор

    До коментар #3 от "БСП за България и Радев":

    Мисля че тук сме на едно мнение, един път в живота си съм карал лада,никога повече!!! Когато минеш 2500км с твоята любима лада на едно каране ,ела пак ми се обади....немОЕМ те изчегъртаме от седалката после, да не говорим че ще се наложи поне 2 основни ремонта да правиш зса тия километри. Там продухване на жигльори, пропадане на педала на газта, чистачките стават на Хмен....абе ще се радваш ако си жив. А аз през това време ще си пия сревесата на плажа :)...Айде със здраве си я карай, цял живот да си е твоя ха-ха-ха.
  • 5 Тези

    2 3 Отговор
    Видяха че лада направиха кемпер и те да не са по-назад
  • 6 ОБЕКТИВНИЯ

    3 1 Отговор
    Чехите "КОПИРАТ " от" НОВИЯ" МОСКВИЧ, който ние добре познаваме от дълги години!