Отидете към основна версия

2 572 7

Honda и LG сключиха договор за 4.4 милиарда евро

  • honda-
  • lg-
  • батерии-
  • електромобили.

Двете компании ще построят завод в САЩ

Honda и LG потвърдиха слуховете за партньорство между двете компании и официално обявиха сътрудничество, изразяващо се в построяването на нов завод за батерийни компоненти в САЩ. Сделката е на стойност от около 4.4 милиарда евро и ще бъде осъществена до края на тази година, докато стартирането на строежа трябва да започне през 2023 година.

Фабриката трябва да заработи официално през 2025 година и да произвежда литиево-йонни батерии. Те ще се произвеждат специално за електрическите модели на Honda и Acura за американския пазар, за да подсигурят производството на коли на ток. В целите на двата бранда включва производство на батерии с годишен капацитет от 40гВч.

Honda вече потвърди, че разработва три различни платформи предвидени специално за електромобили, които ще можем да открием в 30 нови модела, които ще се появят на пазара до 2030 година. Първите от тях вероятно ще видим през 2026 година, а до края на десетилетието от Honda смятат да достигнат производство от 750 до 800 хиляди електромобила годишно само за Северна Америка.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.

Свързани новини