Отидете към основна версия

2 761 3

BMW стартира производството на водородни клетки за iX5

  • bmw-
  • ix5-
  • x5-
  • водород-
  • клетка

Очаква се първите автомобили да се появят по пътищата в края на тази година

BMW съобщи, че официално започва производството на водородни клетки във фабриката компанията в Мюнхен. Специално разработените клетки се доставят от Toyota и заедно с eDrive електромотор от пето поколение ще работят във водородна версия на X5. Клетките, електромоторът и батерия ще бъдат внедрени в архитектурата на последното X5, както вече видяхме при концепта iX5.

“ Като универсален източник на енергия водородът играе ключова роля по пътя към климатичния неутралитет. Освен това ще придобие съществено значение по отношение на личната мобилност. Смятаме, че превозните средства на водород са вписват идеално при електрическите превозни средства и да завършат картината на електрическата мобилност.. Започвайки постепенно производство на горивни клетки днес, демонстрираме техническата зрялост на този тип задвижваща система и подчертаваме нейния потенциал за бъдещето. ”, заяви Оливър Ципсе, изпълнителен директор на BMW.

BMW iX5 може да се похвали с мощност от 170 конски сили, които се осигуряват от водородните клетки, както и максимална мощност от 374 конски сили, благодарение на електрическия мотор от пето поколение. BMW предостави колата за тест по време на изложението в Мюнхен през изминалата година, а малко след това ни показа и какво може колата на заснежена писта в Швеция.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.

Свързани новини