Last news in Fakti

2 Септември, 2022 15:44 2 722 3

BMW стартира производството на водородни клетки за iX5

  • bmw-
  • ix5-
  • x5-
  • водород-
  • клетка

Очаква се първите автомобили да се появят по пътищата в края на тази година

BMW стартира производството на водородни клетки за iX5 - 1

BMW съобщи, че официално започва производството на водородни клетки във фабриката компанията в Мюнхен. Специално разработените клетки се доставят от Toyota и заедно с eDrive електромотор от пето поколение ще работят във водородна версия на X5. Клетките, електромоторът и батерия ще бъдат внедрени в архитектурата на последното X5, както вече видяхме при концепта iX5.

BMW стартира производството на водородни клетки за iX5

“ Като универсален източник на енергия водородът играе ключова роля по пътя към климатичния неутралитет. Освен това ще придобие съществено значение по отношение на личната мобилност. Смятаме, че превозните средства на водород са вписват идеално при електрическите превозни средства и да завършат картината на електрическата мобилност.. Започвайки постепенно производство на горивни клетки днес, демонстрираме техническата зрялост на този тип задвижваща система и подчертаваме нейния потенциал за бъдещето. ”, заяви Оливър Ципсе, изпълнителен директор на BMW.

BMW стартира производството на водородни клетки за iX5

BMW iX5 може да се похвали с мощност от 170 конски сили, които се осигуряват от водородните клетки, както и максимална мощност от 374 конски сили, благодарение на електрическия мотор от пето поколение. BMW предостави колата за тест по време на изложението в Мюнхен през изминалата година, а малко след това ни показа и какво може колата на заснежена писта в Швеция.

BMW стартира производството на водородни клетки за iX5


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хайде Госте

    11 0 Отговор
    Чакаме да ни повозиш на този автомобил, който е много по-екологичен, красив и качествен от смотаната Тесла.

    Нали според тебе водородът е бъдещето на автомобилите и спокойно ще смениш метановия си автомобил за 3 000 лв с такъв от статията! Кога ще ни повозиш или поне ще споделиш впечатление от първо лице единствено число?

    Както се разбрахме, аз скоро няма да си купя Тесла, така че спокойно ще ме водиш с две обиколки!
  • 2 Чай той

    9 1 Отговор
    "Като универсален източник на енергия водородът играе ключова роля по.."

    Водорода не е източник на енергия , точно както и батерията . В случая това е депо или склад за енергията която е произведена някъде другаде и трябва да бъде складирана някъде в автомобила до момента който той има нужда от нея .

    Водородния автомобил също е електрически по своята същност , но складирането на електрическа енергия не е в батерия а във водородния резервоар.

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.