Отидете към основна версия

6 649 34

Новата операционна система на Apple с български език вече е достъпна за всички

  • apple-
  • ios-
  • iphone-
  • ios16

iOS 16 предлага много новости

Ако сте част от програмата за разработчици или бета тестери, то новата операционна система на Apple – iOS 16 вероятно изобщо не е нова. Компанията от Купертино официално разпространи първата стабилна версия на софтуера, който дебютира с iPhone 14 през изминалата вечер.

Промените в операционната система са много, но може би най-важната за нас е добавянето на меню на български език. Въпреки, че преводът вече получи своите критики от множество потребители, софтуерът е достъпен на български език и всеки потребител може да се възползва от промяната.

Заедно с iOS16 бе разпространено и копие на iOS 15.7 за хората с по-стари смартфони, които не поддържат новото поколение на операционната система. Припомняме, че iOS 16 не се поддържа от устройства произведени преди 2017 година, като iPhone 6S, iPhone 7, първият iPhone SE и iPod Touch (7th Gen). Останалите модели като iPhone 14, iPhone 13, iPhone 12, iPhone 11, iPhone X, Xs, XR, iPhone 8 и останалите модификации на iPhone SE ще бъдат актуални още поне няколко години.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 23 гласа.

Свързани новини