Last news in Fakti

13 Септември, 2022 18:06 6 602 34

Новата операционна система на Apple с български език вече е достъпна за всички

  • apple-
  • ios-
  • iphone-
  • ios16

iOS 16 предлага много новости

Новата операционна система на Apple с български език вече е достъпна за всички - 1

Ако сте част от програмата за разработчици или бета тестери, то новата операционна система на Apple – iOS 16 вероятно изобщо не е нова. Компанията от Купертино официално разпространи първата стабилна версия на софтуера, който дебютира с iPhone 14 през изминалата вечер.

Новата операционна система на Apple с български език вече е достъпна за всички

Промените в операционната система са много, но може би най-важната за нас е добавянето на меню на български език. Въпреки, че преводът вече получи своите критики от множество потребители, софтуерът е достъпен на български език и всеки потребител може да се възползва от промяната.

Новата операционна система на Apple с български език вече е достъпна за всички

Заедно с iOS16 бе разпространено и копие на iOS 15.7 за хората с по-стари смартфони, които не поддържат новото поколение на операционната система. Припомняме, че iOS 16 не се поддържа от устройства произведени преди 2017 година, като iPhone 6S, iPhone 7, първият iPhone SE и iPod Touch (7th Gen). Останалите модели като iPhone 14, iPhone 13, iPhone 12, iPhone 11, iPhone X, Xs, XR, iPhone 8 и останалите модификации на iPhone SE ще бъдат актуални още поне няколко години.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 23 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 неееееем 💋

    38 9 Отговор
    Не е нова операционна система а нова версия и е също толкова куца и дразнеща. Хваща ме съклета на минутата та чак се чудя на себе си как съм бил с айфон цели две години

    Коментиран от #34

  • 4 Д он

    2 20 Отговор
    Харесва ми подобреното приложение Weather, кратко и ясно са показани валежи, вятър, атмосферно налягане, анимирани по часове. Малките иконки на заключения екран са чудни. Сложил съм си да ми пише кога и каква ми е следващата среща от календара, температура, дъжд и батерия.

    Коментиран от #6

  • 5 Джон

    8 25 Отговор
    Устройствата на седем години също получиха ъпдейт. Да, те са стари за iOS16, но все пак имат поддръжка, за разлика от хандроидите.
  • 6 отживелици

    23 4 Отговор

    До коментар #4 от "Д он":

    Вие на такива отживелици се радвате понеже са нещо ново и "уникално" за вас. Приложението за времето е купено на готово ( Dark Sky ) и само сте му предали цвят. Да не изброявам още колко купени на готово услуги имат епъл, че накрая нищо тяхно няма да остане. Смях, даже си нямат на представа как им се смеем на шийповете отстрани а те си мислят, че им завиждаме. Атмосферно налягане,температури, календари...хахахахахаха. Верно ще се комплексирате ако покажа само три от заключените си екрана. Отживелици за едни, новости за комунистите епъл и техните дигитални роби.

    Коментиран от #7, #8, #9, #25

  • 7 Иван

    1 13 Отговор

    До коментар #6 от "отживелици":

    Как е да си на минимална заплата?
  • 8 Джон

    0 13 Отговор

    До коментар #6 от "отживелици":

    Апъл, за разлика от Гугъл произвежда, освен, че купува. Кажи едно нещо, което Гугъл си го е направил сам! Хайде, де, затрудняваш се?

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 отживелици

    21 2 Отговор
    Понеже говорите за дявола като за ангел ще ви улесня.
    Просто напишете две думи "apple acquisitions" и ще ви отведе в Wikipedia. (нали уж може да се пращат линкове до там, факти?)

    Всичките услуги им са купени а на вас ви ги представят чрез напудрени приложения за да може да им плащате, защото ви имат само за донори и нищо друго. За това и им отне 15г. да преведат на български подобието им на операционна система - ios. Изисква се време и ресурси а те не са свикнали така! То и белокосия НЕ-мъж си е казал още 2019 ,че епъл придобиват нова компания на всеки 2-3 седмици. Епъл са просто сбирщайн лежащи на лаврите на чуждия труд. Хитри са спор няма! Хитри, но подли и мръсни....най-жалкото е, че са успели да излъжат толкова много хора и да се представят за такива каквито не са! Епъл са зло прикрито зад добнре скроени лъжи. Комунисти

    Коментиран от #14, #16, #17

  • 12 Колега

    8 1 Отговор

    До коментар #9 от "Божке":

    Комунизма е идеология а кой, как и по какъв начин ще ви я представи много зависи!
  • 13 отживелици

    19 0 Отговор
    Кое произвеждат епъл? Дисплеи, рам, камери, батерии, сензори? Един таптик енджин имат собствен, чипове с арм архитектура и това е! Епъл както и всяка друга компания си партнира с множество от компании. Supply chain-a е нещо важно и не трябва да го бъркаме със собствено производство. Бъркаш производството със проектирането. Кажи ми една технология създадена от епъл? Както хардуерно така и софтуерно просто са сбирщайн от труда на истинските иноватори.

    Коментиран от #18

  • 14 Коцето

    17 0 Отговор

    До коментар #11 от "отживелици":

    евала бе братле това не го знаех. И какво излиза че компанията зад face id е еврейска и е закупена за 360 милиончета? както siri, maps, weather, itunes,цялото им Ai и като гледам всичко останало? може ли да се вярва на тая информация щот ако е така то направо не е за вярване.

    Коментиран от #19

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Джон

    0 11 Отговор

    До коментар #11 от "отживелици":

    Повтарям: Апъл произвежда и купува. Гугъл само купува. Не бягай от въпроса, затрудняваш ли се да посочиш едно нещо, което е произведено от Гугъл?
  • 17 Божке

    0 6 Отговор

    До коментар #11 от "отживелици":

    Никоя фирма не може са бъде комунистическа :)
  • 18 Пенчо

    0 11 Отговор

    До коментар #13 от "отживелици":

    Само ще посоча любимия ви USB-C стандарт, проектиран от инжинери на Апъл.

    Коментиран от #21

  • 19 отживелица

    15 0 Отговор

    До коментар #14 от "Коцето":

    Голата истина е и обичам да говоря с факти. Сири мири, всяко нещо за, което се сетиш е плод на други компании. Епъл просто интегрират на готово и го доокрасяват. Честно казано незнаех за Face ID-то им ама и не се и учудвам. Истината трябва да се знае от хората , защото епъл не са това за, което се представят.

    Коментиран от #20

  • 20 Пенчо

    1 9 Отговор

    До коментар #19 от "отживелица":

    Ще те помоля за трети път! Посочи нещо, което Гугъл е създал, а не го е купил!
  • 21 Круша

    13 0 Отговор

    До коментар #18 от "Пенчо":

    Иска ти се ама пак си в грешка! Само подвеждаш с неточна информация. В създаването на usb-c участват инжинери от dell, intel, apple, google, tyco и още. Ако беше изцяло дело на алчните те щяха да искат всеки да им киха парички насреща както ако сега някой реши да им ползва нескопосания лайтинг порт.

    Коментиран от #22, #23

  • 22 Иван

    2 12 Отговор

    До коментар #21 от "Круша":

    Смешното е, че явно не подозираш колко open source и royalty free неща имат точно Apple. Swift е едно от тях.
  • 23 Драган

    1 9 Отговор

    До коментар #21 от "Круша":

    Почти всички инжинери от комитета по разработване на USB-C са от Апъл, останалите са поканени за цвят. Когато Гугъл научават за Lightning на Апъл решават и те да се включат в работната група за USB-C.

    Коментиран от #24

  • 24 Ваньо, джо, драганчо и петканчо

    13 2 Отговор

    До коментар #23 от "Драган":

    Лъжеш, заблуждаваш и мажеш! USB-C по заслуги се води от Интел и Tyco главно. Да не споменавам инженерите участвали от още сумати компании. На епъл инженерите са само едни от многото. Ходи да лъжеш приятелите си...тук много от нас не падаме от небето и няма как да ни манипулираш. Епъл са просто паразит разрастнал се на гърба от труда на други компании.

    Коментиран от #27

  • 25 Разликата

    4 12 Отговор

    До коментар #6 от "отживелици":

    Между епъл и тъпите андроиди е че, 7 год си използвам ябълката безпроблемно а около мен всички с “уникалните “ андроиди ги смениха 7 пъти
    Така че радвайте се на страхотните функци за балъци,и следващите месеци си купете следващото трупче със стъкло

    Коментиран от #26

  • 26 Митове и легенди

    15 3 Отговор

    До коментар #25 от "Разликата":

    Карах със флагман 6 години а не циклещи телефончета за по 200 лв за непретенциозни хора. Сега съм със Xiaomi 3та година и нямам абсолютно никакви проблеми също и ако го сменя ще е за разнообразието. Имам приятели на които им е писнал айфона но гледат да си го дундуркат колкото могат повече за да му оправдаят парите ама в същото време им е втръснал и се получава ни тъй ,ни тъй. Всезнайковци много :) то и мерцедес А класа е мерцедес ама не струва.
  • 27 Пешко, гошко, селчо

    2 11 Отговор

    До коментар #24 от "Ваньо, джо, драганчо и петканчо":

    Паразит е Гугъгл, който си е купил всичко, освен собствената си фирма. Паразити за жълтурите, паразит е Майкрософт. Апъл ви сложен компютър на масаста, апъл ви даде мишка, апъл ви даде иконки и менюта, апъл ви даде телефон, таблет, всички съвремени лаптопи имитират макбук.

    Коментиран от #28

  • 28 пак удари греда

    13 2 Отговор

    До коментар #27 от "Пешко, гошко, селчо":

    Xerox pparc - мишката, IBM - клавиатурата, LG - първият смартфон с тъчскрийн. Стив Джобс умееше да налага масово всичко и да действа като катализатор. Епъл е образец за маркетинг и манипулация и плагиатстване. Хитри са и нищо повече. Продължаваш да будиш смях с напъните си , ако беше адвокат щеше да ходиш бос и гол.

    Коментиран от #30, #31

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Димитри

    2 10 Отговор

    До коментар #28 от "пак удари греда":

    Наивно е да смяташ, че Ксерокс Парк (държавна инициатива, поддържана от и захранваща всички добри американски компании като Апъл) е измислила мишката. Това са изобретения стъпващи на напредъка на безброй отделни иноватори, работещи в гаража. Накрая е важното кой визионер съумява да види потенциала, да синтезира най-доброто от всички и да му предаде човешки облик, и да го направи удобно и използваемо, да го направи да го искаш. Това е Апъл. Тя е иноватор, тя движи света, а всички фирми гледат от нея и така е до ден днешен.

    Коментиран от #32

  • 31 Развигор

    0 9 Отговор

    До коментар #28 от "пак удари греда":

    LG - първият телефон със тач скрийн? Вероятно е бил някакъв боклук, щом не е купуван , нали? Може би е била безсмислена бъгава пръчка? Екосистема имало ли е, някой желал ли го е това въобще? Ти просто не се интересуваш от потребителите и не можеш да ги разбереш. Нямаш капацитета да влезнеш в обувките на хората, да видиш как използват техниката в ежедневието си, как тя им помага или им пречи, ти нямаш чувство за тези неща. Това състезание се печели с човещина, а жълтурките и задръстените селяни от с Гугъл, с работническо-селското мислене,разсъждават на ниво мегапиксели и мегабайти, докато другите създават преживявания, емоции, спомени, грижат се за здравето на хората. То ако ставаше само с маркетинг…

    Коментиран от #33

  • 32 греда и аут

    12 2 Отговор

    До коментар #30 от "Димитри":

    Епъл са кърлежи смучещи от труда на чужди иноваторски компании. Нямат нищо свое измислено тъй че за иновации не може да се говори. Те присвояват и си преписват неща за които нямат пръст в тях. Маркетинга, заблудата...и скриване на истината им се отдава най-добре
  • 33 иии край на мача

    11 1 Отговор

    До коментар #31 от "Развигор":

    За това казвам че Стив Джобс действаше като катализатор. Някога бях заклет apple маняк като вас ама още сте омагьосани а аз с времето разбрах , че монетата има две страни. Мегапиксели , маркетинг общо взето едните ви го казват в проценти а другите в числа , там темата е друга. Специално за мегапикселите съм на вашето мнение. Епъл са сбирщайн от купени компании възползващи се от техните иноваторски услуги, софтуер..и хардуер. Това е голата истина ..факти!
  • 34 Чичо дудук

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "неееееем 💋":

    Що бе, дъщеря ти се нави за нов айфон за два кавала, кво му е на телефона!?