Отидете към основна версия

3 045 19

Прилича на преносима тоалетна, но е 150 kW зарядна станция за места с недостатъчно електричество (ВИДЕО)

  • зарядна станция за електромобил-
  • бърза зарядна станция-
  • модулна зарядна станция-
  • зарядна станция

Иновацията се основава на кинетична енергия , а не на типична система, свързана с мрежа

Има места, където поради технически ограничения не е възможно да се разположи инфраструктура за зареждане на електрически автомобили с добра мощност.За това са помислили от ZOOZ Power, когато разработват устройство, което, въпреки че изглежда като типичната преносима тоалетна, всъщност крие цялата технология, необходима за ултра-бързо зареждане на електрически превозни средства с максимална мощност от 150 kW . Освен това иновацията има модулен дизайн, който позволява повече контакти за зареждане на електрически автомобили, ако е необходимо. Най-хубавото е, че се основава на кинетична енергия , а не на типична система, свързана с мрежа.

Този проект , който вече е в ход и е подложен на публични тестове, се състои от ултра-бърза инфраструктура за зареждане на електрически автомобили за места, където електрическата мрежа има ограничения на мощността. Вътре в тези енергийни кабини има патентована технология, базирана на инерционни маховици, която позволява извършването на 200 000 цикъла на зареждане и разреждане при висока мощност. Разработчиците твърдят, че това е най-устойчивото съществуващо решение и с най-нисък въглероден отпечатък, отделящ 23 пъти по-малко CO2 за всеки kWh доставена енергия, в сравнение с решенията за химически батерии.

В момента от компанията вече са подписали споразумение с гигантска фирма за коли под наем с присъствие в над 100 страни , въпреки че не разкриват коя е компанията. И един от основните фокуси е точно това, осигуряването на енергийна подкрепа на компании за отдаване под наем, които трябва да зареждат своите електрически автомобили с добра мощност на места, където електрическата мрежа не го позволява.

Предстои първи реален тест с тази компания за коли под наем, който ще започне през второто тримесечие на 2023 г. и ще продължи приблизително 12 месеца . В случай, че резултатите са задоволителни, от ZOOZ Power вече увериха, че ще пренесат продуктите си с кинетично бързо зареждане на други обекти. До момента вече са извършени някои пилотни тестове както с Blink Charging, така и с Arko и New York Power Authority. Всичко до сега е правено с фирми от САЩ.

Тези видове технологии са основни, защото наистина има места, където наличната инфраструктура не позволява система за бързо зареждане за електрически автомобили с ниво на производителност като това, което този ZOOZ Power Booster може да предложи. Освен това има места, където системата за ултрабързо зареждане може да е необходима само временно.

Неговата силна страна, както споменахме и компанията подчертава, е, че това е най-чистият възможен начин да имате ултра-бърза зарядна станция, където електрическата мрежа не може да го направи. Иновацията се основава на патентована технология , която има замърсяващи емисии, които са много по-ниски от тези на вече наличните решения. Това, което не знаем, е какви разлики предполага по отношение на разходите, което също е важен аспект.

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.

Свързани новини