Отидете към основна версия

12 031 12

Google „убива“ две функции в Android

  • google-
  • android-
  • функции-
  • плащане-
  • google pay

Нито една от тях не се доказа като популярна

Често ви разказваме за нови функции, които технологичните компании добавят към своя софтуер, но днес ще ви разкажем за две функции, които съвсем скоро няма да са част от най-популярната платформа за смартфони – Android. Google обяви, че двете опции повече няма да са налични от 12 декември и потребителите ще се справят без тях.

И двете функции се използват и са разработени в САЩ, така, че ако използвате смартфона си в Европа, то със сигурност няма да сте засегнати от промените. Първата опция, която се сбогува с ползвателите на Android е опцията за плащане на определени бензиностанции, директно от смартфона. Преди няколко години Google разработи тази функция, която позволява на потребителите да избират бензиностанцията и колонката на която зареждат и да заплащат за горивото директно чрез своя смартфон.

С еволюцията на технологиите и безконтактните плащания, тази опция вече не е особено популярна, тъй като клиентът може лесно да заплати чрез картата или смартфона си директно на колонката, без да губи особено време. Втората опция, която бе налична в същото приложение, позволява на потребителя да заплаща за своя паркинг в определени зони, като му напомня за изтичащо време и му дава възможност да го удължи при нужда. От Google казват, че повечето компании вече имат подобни приложения, което прави тяхното неизползваемо.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 21 гласа.

Свързани новини