Last news in Fakti

8 Декември, 2022 18:47 12 027 12

Google „убива“ две функции в Android

  • google-
  • android-
  • функции-
  • плащане-
  • google pay

Нито една от тях не се доказа като популярна

Google „убива“ две функции в Android - 1

Често ви разказваме за нови функции, които технологичните компании добавят към своя софтуер, но днес ще ви разкажем за две функции, които съвсем скоро няма да са част от най-популярната платформа за смартфони – Android. Google обяви, че двете опции повече няма да са налични от 12 декември и потребителите ще се справят без тях.

И двете функции се използват и са разработени в САЩ, така, че ако използвате смартфона си в Европа, то със сигурност няма да сте засегнати от промените. Първата опция, която се сбогува с ползвателите на Android е опцията за плащане на определени бензиностанции, директно от смартфона. Преди няколко години Google разработи тази функция, която позволява на потребителите да избират бензиностанцията и колонката на която зареждат и да заплащат за горивото директно чрез своя смартфон.

С еволюцията на технологиите и безконтактните плащания, тази опция вече не е особено популярна, тъй като клиентът може лесно да заплати чрез картата или смартфона си директно на колонката, без да губи особено време. Втората опция, която бе налична в същото приложение, позволява на потребителя да заплаща за своя паркинг в определени зони, като му напомня за изтичащо време и му дава възможност да го удължи при нужда. От Google казват, че повечето компании вече имат подобни приложения, което прави тяхното неизползваемо.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 21 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мите

    22 22 Отговор
    Плащам само сухо. Електронни глупости не признавам. Откъде да знам колко ще ми дръпнат? После ходи ги гони. Парите на ръка.
  • 2 Мамул

    23 2 Отговор
    Ми зако го пишете? Тук сме Европа нъл тъй? Да ми кажете че вече няма да има нещо което въобще не съм знаел че го е имало и вече няма и да разбера, че го е имало.
  • 3 123456

    18 16 Отговор
    Да закриват и Гугъл асистент- една от многото безсмислени функции.

    Коментиран от #5

  • 4 има смисъл в написаното

    9 0 Отговор
    Сега ще звънна на мои хора отвъд океана, за да ги информирам своевременно.
  • 5 ама заедно с тях

    13 1 Отговор

    До коментар #3 от "123456":

    и епъл и тяхното подобие на асистент

    Коментиран от #6

  • 6 Джойн

    2 15 Отговор

    До коментар #5 от "ама заедно с тях":

    Апъл не спират услуги, те ги развиват и ги правят най-добрите. Гугъл ще ти спрат всяка услуга, бъди спокоен, само почакай.

    Коментиран от #8

  • 7 Ник

    4 6 Отговор
    Ползвам ябълка, освен това съм в Европа. Благодаря за информацията, преместих си го.
  • 8 54321

    12 0 Отговор

    До коментар #6 от "Джойн":

    Слабо, слабо. Като чуя за епъл правя моментални асоциации със затвор, Ким Че Ун, и топла бира. Те са като добрия стопанин...даващ хляб ама на вързано куче за синджир.

    Коментиран от #9

  • 9 Джон

    0 7 Отговор

    До коментар #8 от "54321":

    Няма никакъв затвор, свободен си да избираш. Аз, като чуя Гугъл, се сещам за всичките услуги, които спряха през годините.

    Коментиран от #10

  • 10 Даааа ама

    8 0 Отговор

    До коментар #9 от "Джон":

    Гугъл е направил милионери обикновени млади хора, дава простор за бизнеса (който има такъв знае за какво говоря) а, Епъл вие ги правите такива и насреща само прах в очите и си плащате като попове за едното нищо. Тъй, че няма място за сравнение. Имаш странно усещане за свобода..ама не се и учудвам. Ти си вече от тъмната страна
  • 11 Чичо

    4 0 Отговор
    Супер богаташите са добри хора. Работят усилено по въпроса как да ви отърват от зависимостта от сегашните ви дивайси с един замах като ви имплантират по едно чипче, но за целта е необходимо да го експериментират, да го усъвършенстват и да накарат цялата аморфна човешка маса да им се довери. Последното , както видяхме в репетицията с корона вируса няма да представлява голям проблем. Въпросът за супербогаташите е: как да направим така, че не само да им служите вярно и безропотно, но и да си плащате редовно за това.

    Коментиран от #12

  • 12 Пенчо

    1 4 Отговор

    До коментар #11 от "Чичо":

    Харесваш ли НРБ?