Отидете към основна версия

1 665 7

Новите джанти на вашето Audi може да са създадени от изкуствен интелект

  • audi-
  • изкустен интелект-
  • джанти-
  • дизайн

Технологията ще помага за дизайна на колелата

Сигурно през последните седмици сте попадали поне на една снимка на която вашите приятели или познати приличат на комикс герои от японско списание. Превърналите се напоследък в модерни снимки са направени или поне на теория трябва да са направени от изкуствен интелект. Същия изкуствен интелект може да направи и джантите на новото ви Audi, ако смятате да си купите такова през следващите години.

Компанията започна да използва технологията, която ѝ помага за измислянето на дизайна на колелата. В началото е използван изкуствен интелект, който е разпознавал дали снимките на джантите са истински или компютърен дизайн, за да се научи да разпознава истинските. Дизайнерите признават, че технологията е толкова напреднала, че снимките, които компютърната програма прави, всъщност не могат да бъдат различени от истинските снимки на джанти.

Освен ясната задача да покажат уменията си, инженерите и дизайнерите от Audi работят съвместно, за да разширят креативността на вторите, които черпят идеи от компютърно генерираните изображения и използват елементи от тях, за да направят прототипи.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.

Свързани новини