Отидете към основна версия

900 4

Обединеното кралство не вярва в автомобилите без водачи

  • обединено кралство-
  • автономни автомобили-
  • трафик

Мнението е на Министерството на транспорта на Великобритания

Експерти от Министерството на транспорта на Обединеното кралство (DfT) изразиха мнение, че ситуацията по пътищата може да се влоши скоро с масовата поява на самоуправляващи се автомобили. За това пише Evening Standard.

Според тях, благодарение на популяризирането на автономните технологии, броят на задръстванията в страната ще се увеличи с 85% до 2060 година. Освен това след 24 години половината от автомобилния парк на страната ще се състои от безпилотни автомобили, според ведомството. Такива машини ще бъдат особено популярни сред възрастните хора, които поради възрастови ограничения не могат да управляват напълно колите си.

Експертите на DfT смятат още, че жителите на големите градове ще бъдат по-толерантни към задръстванията, защото няма да им се налага да се концентрират върху пътя. В статията се казва, че хората са по-склонни да почиват и работят, докато колата е в движение. Авторите се позовават и на проучване на агенция Inrix, според което Лондон през 2022 г. е признат за най-натоварения град в света - средно там шофьорите прекарват 156 часа в задръствания.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.

Свързани новини