6 Август, 2021 10:16 13 455 9

Пазарът на автомобили в Обединеното кралство се срина до дъното

  • великобритания-
  • обединено кралство-
  • автомобили-
  • пазар
Пазарът на автомобили в Обединеното кралство се срина до дъното - 1
Снимка: Shutterstock

Продажбите на нови автомобили във Великобритания поставиха антирекорд през юли. Според Reuters, позовавайки се на Британското дружество на автомобилните производители и търговци (SMMT), пазарът се е свил с почти 30 % на годишна база, което е най -лошият резултат от 1998 г. насам. Миналия месец британците са купили само 123 300 нови коли, което е с 22 процента по -малко от средното за последните 10 години. Експертите обвиняват пандемията за това.

Докато юли 2020 г. ще бъде запомнен със скока в продажбите, тъй като беше първият месец след блокирането, през юли тази година индустрията отново се сблъска с проблеми. Говорим за глобален недостиг на електронни компоненти, причинен от съкращенията на производството през миналата година. Дефицитът на чипове стана известен още през зимата, като се очаква да бъде решен не по-рано от 2022 г.

Освен това, поради суровите антиковид мерки през юли, много служители на автомобилни заводи в Обединеното кралство бяха принудени да се самоизолират поради съмнения за контакт със заразени. Това доведе до остър недостиг на работници в предприятията. Миналата седмица в страната бяха сглобени 69 097 коли, което най-слабият резултат за 68 години.

Като се имат предвид данните за юли, SMMT е преразгледал прогнозата си за продажбите във Великобритания за 2021 година, като сега се очаква да бъдат продадени 1.82 милиона превозни средства вместо 1.86 милиона. Експертите се надяват, че облекчаването на ограниченията, от които се оплакват много британци, може леко да подобри положението.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 прости сини соросоиди

    31 4 Отговор
    Четете, бе соросоиди ограничени. На седмица сглобяват мин. 70 хил коли, а на месец купуват мин. 123 хил. и то не всички са британско производство. Смятайте колко изнасят на месец и си набийте в кухите сини глави, че дребния и среден бизнес нищо не прави за икономиката на една държава. Трябва яка промишленост и износ, а за това трябва силна държавна политика. Не износ на суровини на безценица, концесии за подарък, дрънканици за ВЕИ ток и подкрепа за малкия бизнес, който си върти парите вътре в държавата и на всяка врътка само му прибират данъци.
  • 2 Загрижен

    20 3 Отговор
    Такааа, в Британия няма търсене на нови коли, пазарът свит с над 30%, но в територията ни обясняват, защо цените на старите трошляци у нас трябва да поскъпват. Имало недостиг на коли, огромно търсене и бля, бля. Само мошеници у територията. Под път и над път.

    Коментиран от #7

  • 3 Японеца

    10 5 Отговор
    Uk тепърва ще берат плодовете на Брекзит!

    Коментиран от #4

  • 4 emo

    3 4 Отговор

    До коментар #3 от "Японеца":

    ще започнат да го усещат !
  • 5 Бай Гатьо

    1 0 Отговор
    Кой ги пише тия глупости
  • 6 Пешо

    3 1 Отговор
    В БГ. Работих като агроном и си купих лада нива на 7 години.
    Сега работя като шофьор в uk купих си
    Мерцедес С220 на1,5години. С брекзид или без
    Усещането е доста различно.

    Коментиран от #8

  • 7 Аман от идоити

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Загрижен":

    Логично е цените на старите коли да се ядогат КОГАТО не се продават нови, 2 и 2 ли не можеш дс направиш? Като хората не си изхвърлят старите коки какво ще си купиш ти?
  • 8 Синеокия шейх

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Пешо":

    Ела в Дубай, ще си кенефчия, ще си купиш Порше на 6 месеца което е омръзнало на някой колега (т.е. шейх) и усещането ще е още по различно.

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.