Last news in Fakti

18 Януари, 2023 15:00 896 4

Обединеното кралство не вярва в автомобилите без водачи

  • обединено кралство-
  • автономни автомобили-
  • трафик

Мнението е на Министерството на транспорта на Великобритания

Обединеното кралство не вярва в автомобилите без водачи - 1

Експерти от Министерството на транспорта на Обединеното кралство (DfT) изразиха мнение, че ситуацията по пътищата може да се влоши скоро с масовата поява на самоуправляващи се автомобили. За това пише Evening Standard.

Според тях, благодарение на популяризирането на автономните технологии, броят на задръстванията в страната ще се увеличи с 85% до 2060 година. Освен това след 24 години половината от автомобилния парк на страната ще се състои от безпилотни автомобили, според ведомството. Такива машини ще бъдат особено популярни сред възрастните хора, които поради възрастови ограничения не могат да управляват напълно колите си.

Експертите на DfT смятат още, че жителите на големите градове ще бъдат по-толерантни към задръстванията, защото няма да им се налага да се концентрират върху пътя. В статията се казва, че хората са по-склонни да почиват и работят, докато колата е в движение. Авторите се позовават и на проучване на агенция Inrix, според което Лондон през 2022 г. е признат за най-натоварения град в света - средно там шофьорите прекарват 156 часа в задръствания.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 В Русия отдавна ги ползват!

    3 1 Отговор
    Докато пие шофьора изпада в движение от колата и тя продължава по права линия
  • 2 Адам Хилтън

    3 0 Отговор
    Ако останат без шофьори, горките британци ще останат без повод да се псуват и бият по пътищата.
  • 3 Един

    1 1 Отговор
    ... явно след излизането от ЕС имат наченки на мислене!
  • 4 Име

    0 0 Отговор
    Как да вярват, то трябва специална инфраструктура. А пътищата им тази година са много зле и с огромни дупки.