Отидете към основна версия

7 421 25

Китайски Hyperloop за влакове със скорост над 1000 км/ч

  • hyperloop-
  • китай

Тестовете се правят от военно-отбранителната компания China Aerospace Science and Industry Corporation (CASIC)

Китайският проект hyperloop, насочен към разработване на технология за свръхвисокоскоростен подземен транспорт, успешно завърши първите тестове на пътническа капсула в пълен размер.

Съобщава се, че като при първата част от тестовете тя развива скорост от едва 50 км/ч, като всеки път преодолява разстояние от 210 метра. Крайната цел на проекта е да транспортира пътници и товари със скорости от 1000 км/ч или повече в почти вакуумна тръба.

За китайския проект не се знае много. Това, което е ясно е, че тестовете се правят от военно-отбранителната компания China Aerospace Science and Industry Corporation (CASIC), която изгражда и експлоатира съоръжението.

На свой ред представители на CASIC казаха, че критични компоненти, включително свръхпроводящи магнити, мощни електрически системи, системи за управление на сигурността с изкуствен интелект, устройства за безжична комуникация и сензори, са работили в съответствие с плана по време на тестовете.

Също така си струва да се отбележи, че Китай се присъедини към играта с hyperloop доста късно - CASIC започна изграждането на съоръжението в Датонг едва през април 2022 г. За сравнение, в Съединените щати компаниите започнаха да изграждат своите аналози преди около пет години.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 24 гласа.

Свързани новини