Last news in Fakti

20 Септември, 2022 13:51 2 928 6

Китай става лидер в изграждането на заводи за производство на електрически превозни средства

  • китай-
  • електромобили-
  • заводи

Успехът обаче далеч не е гарантиран

Китай става лидер в изграждането на заводи за производство на електрически превозни средства - 1

Китай изгражда фабрики за електрически автомобили почти толкова бързо, колкото останалата част от света взети заедно. Китайските производители използват милиардите, които са събрали от международни инвеститори, за да надделеят над големите производители на автомобили на пазара.

Успехът обаче далеч не е гарантиран. Играчите включват стартиращи компании, производители на електроника и други новодошли в автомобилната индустрия. Те залагат, че шофьорите в и извън Китай ще са готови да похарчат $40 000 или повече за марки, за които никога не са чували.

„Имаме волята и търпението“, казва Хе Сяопен, председател и главен изпълнителен директор на Xpeng, в интервю за китайските медии. „Мисля, че ще бъде много трудно, но трябва да продължим напред.

Китайската индустрия набира скорост. Международната компания LMC Automotive изчислява, че до 2028 г. Китай ще произвежда повече от осем милиона електрически превозни средства годишно спрямо един милион миналата година. Дотогава Европа трябва да е произвела 5.7 милиона изцяло електрически превозни средства.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хихихи..

    3 4 Отговор
    Китай не се вписва в Европа,Россия се вписва..Пита-погача и шарена сол.На Орловия..
  • 2 Хихихи..

    2 4 Отговор
    Китайците ли ще са ни Еталона? Даже не ми се вика хихихихи..
  • 3 след

    9 2 Отговор
    пет години, Европа въобще никакви автомобили няма да произвежда, свърши се тя
  • 4 Калмук

    1 4 Отговор
    Китайците имат шанс само, ако останат единствени на пазара.
  • 5 Оня

    1 1 Отговор
    Това е пореден удар по държавите бензиностанции. Китай няма петрол и налагането на електромобили само ще умаловажава ОПЕК и пPocиа
  • 6 Европата

    2 0 Отговор
    Тя и Европата ще произвежда милиони бройки електромобили , за съжаление само в Берлин, в Гигафабриката...