Отидете към основна версия

1 292 1

Google се отказа от свръхмодерните си очила

  • google-
  • google glass-
  • очила-
  • виртуална реалност

Glass Enterprise Edition не се продават от 15 март

През 2013 година Google представи иновативен продукт с името Google Glass. Както вероятно може да предположите и от името, това са очила разработени от инженерите на компанията, но не каквито и да е очила. Този технологичен аксесоар представяше модерна за времето си функция, която на практика ни даваше възможност да имаме пълноценен екран точно погледа ни.

През 2015 година продуктът бе спрян за малко, но през 2019 година се появи и второто поколение, което не предлагаше някакви огромни промени. Сега, точно 4 години по-късно и без много голям успех, тези очила са спрени от Google. Новината идва директно от компанията, която заяви, че от 15 март очилата вече не са в продажба, а от 15 септември ще бъде спряна и тяхната поддръжка.

Според слухове, Google все пак не спира разработката на подобни продукти и дори напротив. Смята се, че компанията работи над нов продукт под името Project Iris, който да комбинира модерната виртуална реалност и функциите на Google Glass.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини

  • Xiaomi пусна очила-слушалки

    Джаджата представлява очила-слушалки и се свързва към вашия смартфон чрез Bluetooth. Аудио очилата са оборудвани с високоговорители, които създават 36 ...
    12.04.2023
    2 191
    1
  • Джаджата Sony PS VR2 се оказа безполезна

    Преди пускането на устройството за виртуална реалност Sony PlayStation VR2, компанията обяви желание да произведе около 2 милиона такива устройства, н ...
    31.03.2023
    3 117
    4