Last news in Fakti

21 Март, 2023 18:40 1 282 1

Google се отказа от свръхмодерните си очила

  • google-
  • google glass-
  • очила-
  • виртуална реалност

Glass Enterprise Edition не се продават от 15 март

Google се отказа от свръхмодерните си очила - 1

През 2013 година Google представи иновативен продукт с името Google Glass. Както вероятно може да предположите и от името, това са очила разработени от инженерите на компанията, но не каквито и да е очила. Този технологичен аксесоар представяше модерна за времето си функция, която на практика ни даваше възможност да имаме пълноценен екран точно погледа ни.

През 2015 година продуктът бе спрян за малко, но през 2019 година се появи и второто поколение, което не предлагаше някакви огромни промени. Сега, точно 4 години по-късно и без много голям успех, тези очила са спрени от Google. Новината идва директно от компанията, която заяви, че от 15 март очилата вече не са в продажба, а от 15 септември ще бъде спряна и тяхната поддръжка.

Според слухове, Google все пак не спира разработката на подобни продукти и дори напротив. Смята се, че компанията работи над нов продукт под името Project Iris, който да комбинира модерната виртуална реалност и функциите на Google Glass.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джон

    2 1 Отговор
    Гугъл е там, къдет проектите умират.