Отидете към основна версия

2 313 21

VW представи по-мощен електромотор

  • vw-
  • volkswagen-
  • електромотор-
  • id.7

Конфигурацията носи името APP550

Volkswagen представи нов електромотор с кодовото име APP550. За съжаление, обаче, означението 550 не реферира с конските сили, които в случая са само по-скромните 286. Означението е идентично с максималния въртящ момент, който достига 550 нютон метра. Вероятно новият електромотор ще се появи за първи път в ID.7, а след това ще проправи своя път и към другите модели на бранда.

Volkswagen твърди, че подобрената производителност се дължи на различни фактори, сред които "подобрен статор с по-голям ефективен брой намотки и по-голямо сечение на проводниците". Компанията е използвала и по-мощен магнит и е подсилила устройството, за да "издържи на значителния въртящ момент".

Инженерите са обърнали внимание и на ефективността. Като част от това усилие те са"оптимизирали редица компоненти на задвижването, включително системата за управление на топлината". Задвижващият агрегат вече разполага със система за охлаждане, която не разчита на електрически задвижвана маслена помпа. Вместо това "нагрятото масло се охлажда от кръга на охлаждащата течност на автомобила, което поддържа работната температура на задвижването". Volkswagen отбеляза също, че външната страна на статора е оборудвана с радиатор.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.

Свързани новини