Отидете към основна версия

5 781 14

БелАЗ представи нов самосвал с мощност 2000 конски сили

  • белаз-
  • самосвал

Тежката машина ще попълни моделната гама на марката след приключване на тестовете

БелАЗ пусна нов минен самосвал с мощност 2000 конски сили. Според представители на пресслужбата на марката, прототипът на машината, сглобена в експерименталната работилница, очаква вътрешни тестове.

След приключване на тестовете камионът ще се присъедини към линията от 180-тонни камиони на компанията. Основните разлики в оборудването са подсилена конструкция, подсилено окачване, както и двигател с мощност 2000 конски сили и по-функционална кабина.

Дизайнът на BelAZ-75184 използва високоякостна стомана и лети армирани елементи. Благодарение на модифицираното окачване, специалистите са успели да намалят натоварването на носещите части, да намалят теглото на рамата, както и да повишат надеждността на конструкциите и да подобрят маневреността на машината.

Самосвалът се задвижва от дизелов двигател с мощност 2000 конски сили. Заедно с устройството работи електромеханична трансмисия с променлив ток. Освен това автомобилът е оборудван с 2500-литров резервоар за гориво с функция за бързо зареждане и нова хидравлична система, която осигурява ускорено разтоварване на 180-тонното оборудване.

За комфортно шофиране новият БелАЗ е оборудван с кабина със система за пасивна безопасност, електронно табло, климатроник, както и пневматично регулиране на седалките и подобрена шумоизолация. Специално за работа при екстремно ниски температури самосвалът може да бъде оборудван с допълнителен нагревател в кабината и с електрически отопляеми огледала за обратно виждане.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 23 гласа.

Свързани новини