Отидете към основна версия

4 217 18

Роботът на Tesla заприличва все повече на човек (ВИДЕО)

  • tesla-
  • робот-
  • optimus-
  • мъск

Optimus вече може да извършва прости задачи

По време на среща на акционерите, освен темата за автомобили, бе засегната и друга интересна тема, а именно тази за роботът Optimus, който продължава да се развива, дори плашещо бързо. Клипът показва развитието на робота през последните осем месеца, както и функциите с които той вече се е сдобил. Това включва извършване на някои прости задачи с подобни на човешки действия.

Във видеото можем да видим как робот се разхожда из фабриката на Tesla, а също и как се обучава от човешките действия, които наблюдава и изучава. В един от кадрите се вижда и как Optimus взима различни неща от кутия и ги поставя в друга, използвайки "ръцете си“, точно както човек би го направил.

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск е изключително уверен в бъдещето на Optimus. Преди това той е казвал, че по-голямата част от дългосрочната стойност на Tesla ще дойде от робота и очаква да продаде значително повече роботи, отколкото автомобили. Всъщност Мъск дори твърди, че търсенето на робота може да достигне 10 до 20 милиарда, което е повече от броя на хората на планетата. Интересно ни е да прочетем в коментарите, смятате ли, че подобно твърдение може да е вярно?

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 17 гласа.

Свързани новини