Отидете към основна версия

3 798 11

BMW представи „умни“ очила за мотористи

  • bmw-
  • bmw motorrad-
  • очила-
  • умни очила-
  • мотор

ConnectedRide Smartglasses предлагат прожектиране на различни данни

BMW Motorrad представи интересен аксесоар за своите клиенти, който вероятно ще предизвика сериозен интерес и във феновете на новите технологии. Очилата, които носят името ConnectedRide Smartglasses на пръв поглед изглеждат точно като стандартни слънчеви очила, но всъщност могат да предоставят различни данни при движение с мотор чрез приложението BMW Motorrad Connected.

Очилата се предлагат с тъмни и светли стъкла и могат дори да бъдат поръчани с диоптър, ако това е нужно. Върху едното от стъклата се прожектират данни като скорост на движение, предавка, посоки от навигацията и други данни при пътуване, като на практика предоставят възможността за хед-ъп дисплей, точно пред погледа на моториста.

Очилата се захранват от вградена литиево-йонна батерия, която може да издържи до 10 часа и може да се зарежда чрез USB кабел. Те са проектирани да работят при температури до 50 °C или до -10 °C за най-смелите.

Като се има предвид технологията, вложена в тях, очилата не са евтини, с препоръчителна цена от 690 евро, но не са и най-скъпите слънчеви очила, които някога сме виждали да предлага автомобилен производител, независимо от технологията, която притежават.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 6 гласа.

Свързани новини