Отидете към основна версия

7 286 11

Електромобилът на Xiaomi крие огромна батерия

  • xiaomi-
  • батерия-
  • електромобил

Капацитетът ѝ е 101кВтч

Макар в последно време новините около Xiaomi и техният електромобил да намаляха, то китайската компания активно разработва четириколесното си и се очаква през следващата година да видим готов продукт. Потвърждение за това са кадри публикувани в myfixguide, които разкриват капацитета на батерията, както и част от останалите ѝ характеристики.

От кадрите можем да разберем, че Li-Ion акумулатор е с капацитет от 101кВтч и тежи точно 642 килограма. От Xiaomi все още не са потвърдили информацията, но ако това се окаже вярно, то електрическия автомобил на марката ще може да се похвали с една от големите батерии на пазара.

Към момента автомобилният отдел на Xiaomi се състои от над 2300 служители, част от които са работили в някои от най-големите автомобилни марки. За сега се знае, че колата, която китайците ще произведат ще бъде седан с електрическо задвижване. Неизвестният към момента модел ще заложи на нови технологии, включително и автономно шофиране, което вероятно ще видим в краен вариант по-напред във времето.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 34 гласа.

Свързани новини

  • Power bank за автомобили!

    Ford Motor наскоро подаде заявка за патент за автомобилно ремарке, оборудвано с вградени батерии и електрически контакти. Иновативното ремарке, описан ...
    21.07.2023
    2 322
    5