Отидете към основна версия

2 286 11

Електрическите BMW-та ще заимстват техника от Hyundai

  • bmw-
  • m-
  • hyundai-
  • ioniq

Новите М модели ще симулират трансмисия

Електрическото бъдеще на BMW M не е никак далеч и макар за някои фенове това да е немислимият край, то промяната ще се случи. Добрата новина е, че BMW работи в полза на феновете и доказателство за това е написаното на следващите редове. В скорошно интервю пред Which Car, изпълнителният директор на дивизията – Франк ван Мийл сподели, че харесва начина по който те мислят, визирайки Hyundai и симулираната DCT на Ioniq 5 N.

Макар да не е сигурен, че осемте предавателни числа наистина са необходими в електромобил, той е съгласен, че "това е едно решение, защото това, което е наистина ясно, е, че ако карате на писта, а ние винаги идваме от състезания с М, няма време да гледате скоростомера, за да видите колко бързо се движите". Той призна, че електрическите превозни средства са страхотни, движат се бързо, имат нулеви емисии и технологиите се развиват бързо, но често са критикувани, че са твърде скучни, не са достатъчно ангажиращи и е трудно да се прецени скоростта, тъй като няма предавки и шум.

Ван Мийл заяви, че пускане на изцяло електрически M-автомобил ще трябва да предостави на водачите същото изживяване като всеки автомобил, достоен за тази марка. Преди това сподели: "Работим върху това с простата цел да бъде по-добър от настоящия модел и да бъде типичен М3".

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.

Свързани новини