Last news in Fakti

3 Август, 2023 09:19 12 297 9

Пенсионират най-луксозната корейска кола

  • hyundai-
  • genesis-
  • g70

Genesis G70 ще остане без наследник поради слабо търсене

Пенсионират най-луксозната корейска кола - 1

Фамилията Genesis, състояща се от седан и луксозно комби от типа Shooting Brake ще приключи своя живот след края на планираното производство - моделът G70 няма да има пряк наследник.

Въпреки факта, че много автомобили, произведени от корейския концерн Hyundai, често получават промяна на поколението само пет години след дебюта си, седанът Genesis G70 все още е в експлоатация.

Да, от 2017 г. той претърпя няколко технически подобрения, изчака планирания рестайлинг през 2020 г., а през 2021 г. дори се появи и Shooting Brake версия, но компанията досега мълчи за пускането на модела от второ поколение.

Пенсионират най-луксозната корейска кола

Въпреки това работата по разработването на наследник в Genesis беше в разгара си. Проектът с кодово име RN2 трябваше да доведе до производството на Genesis G70 от второ поколение, но сега бъдещето му е под въпрос.

Според Korea JoongAng Daily подразделението Genesis е решило да спре разработката на модела от второ поколение поради ниското търсене на настоящите седани и комбита G70.

В същото време се твърди, че нов флагман ще има, но той ще е различен, по-голям и ще премине към електрическа тяга. Спирането на производство обаче няма да стане веднага. Възможно е този луксозен седан да се прави още няколко години.

Пенсионират най-луксозната корейска кола

Според други ннепотвърдени данни сегашното поколение Genesis G70 ще се задържи на поточната линия още няколко години. Според анализатори, причината за слабото търсене на модела не е в корейцитее.

Не само Genesis е изправен пред спад в търсенето на класически седани и комбита, тъй като този пазарен сегмент се свива както в Америка, така и в Европа, купувачите на нови автомобили все повече избират кросоувъри.

Както и да е, корейците не планират да се отказват производството на седани - не толкова отдавна творческият директор на концерна-майка Hyundai Люк Донкерволке говори за ангажимента на компанията към класическия тип каросерия. Но най-вероятно G70 ще отиде в пенсия.

Пенсионират най-луксозната корейска кола


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Картон

    17 1 Отговор
    Що за глупости са написани?
    G70 е най-малкият модел от гамата на Genesis, като има G80 и G90, като последният е пряк конкурент на сегмента на MB S-klasse.
  • 2 Майк Алън Патън

    41 5 Отговор
    А кога ще пенсионират и вкарат в затвора най-луксозния български ПРОСТАК от Банкя ?

    Коментиран от #8

  • 3 тука има, тука няма

    25 0 Отговор
    От това словоизлеяние разбрахме, че ще го спират или няма да го спират, няма да има наследник или ще има неследник, не го купували, ама май го купували, нямало информация за бъдещето на модела, ама май имало някаква.......
  • 4 12345

    5 1 Отговор
    Искам я
  • 5 Знайко

    9 0 Отговор
    Явно и автора на статията не е разбрал какво ще се случва занапред. Според мен дизайна на купето е уникален и не би трябвало да е трудно да мине на ел.задвижване, даже може да се отвори място за втори багажник. Аз разбрах от статията ,че явно ще се опитат да запазят линията, но няма да е шутинг-брейк , а нещо по-високо.
  • 6 Антон

    14 6 Отговор
    Съвсем в реда на нещата, хюндай на цената на топ немски Марки, няма как да има търсене. Все пак е хюндай. Преди години и народната кола се опитаха да конкурират ес класата с фаетона, обаче пазара им показа суровата действителност.
  • 7 Логичен въпрос

    5 0 Отговор
    А защо търсенето е слабо?

    Коментиран от #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Мара

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Логичен въпрос":

    ами малък и е лоста