Last news in Fakti

22 Юли, 2023 11:31 2 278 11

Електрическите BMW-та ще заимстват техника от Hyundai

  • bmw-
  • m-
  • hyundai-
  • ioniq

Новите М модели ще симулират трансмисия

Електрическите BMW-та ще заимстват техника от Hyundai  - 1

Електрическото бъдеще на BMW M не е никак далеч и макар за някои фенове това да е немислимият край, то промяната ще се случи. Добрата новина е, че BMW работи в полза на феновете и доказателство за това е написаното на следващите редове. В скорошно интервю пред Which Car, изпълнителният директор на дивизията – Франк ван Мийл сподели, че харесва начина по който те мислят, визирайки Hyundai и симулираната DCT на Ioniq 5 N.

Макар да не е сигурен, че осемте предавателни числа наистина са необходими в електромобил, той е съгласен, че "това е едно решение, защото това, което е наистина ясно, е, че ако карате на писта, а ние винаги идваме от състезания с М, няма време да гледате скоростомера, за да видите колко бързо се движите". Той призна, че електрическите превозни средства са страхотни, движат се бързо, имат нулеви емисии и технологиите се развиват бързо, но често са критикувани, че са твърде скучни, не са достатъчно ангажиращи и е трудно да се прецени скоростта, тъй като няма предавки и шум.

Ван Мийл заяви, че пускане на изцяло електрически M-автомобил ще трябва да предостави на водачите същото изживяване като всеки автомобил, достоен за тази марка. Преди това сподели: "Работим върху това с простата цел да бъде по-добър от настоящия модел и да бъде типичен М3".


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А браво

    12 1 Отговор
    алуди е китайска кола а бмв ще е хюндай/киа, изводите си ги правете сами
  • 2 Пич

    16 0 Отговор
    Хахаха..... ама ще му искат пари , като за БМВ , а.....???!!!
  • 3 гост

    9 7 Отговор
    Жалки напъни да покажем нещо "различно" , щото иначе с какво да се похвали БМВ , като такива като Хюндай , КИА и най-вече Тесла го размазват при електромобилите и то на половин цена !! Ако ще 20 предавки да "симулира" , все тая ! Предстои му да стане марка с производство на Порше , 200-300 000 максимум годишно , колкото Тесла ще прави на седмица скоро , за сноби , за които най-важното е да карат кола , която струва "повече" и да обясняват , че нищо , че Тесла ги къса като спрели , ама те видиш ли "имали удоволствие " от собствената си глупост !!

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Гретиния

    10 1 Отговор
    Като те сърби , чеши си го сама! От това въргаляне по калищата , цялата си гъбясала.

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 незнайко

    11 3 Отговор
    Каквото и да взаимстват електромобил с пробег от 500 км. като се движи по магистрала с 200км/ч изминава 150 км. Това са неоспоримите ФАКТИ ! Тези 500 км. са налични ако не се движи с повече от 90 км/ч.!!!

    Коментиран от #8

  • 8 Знайко

    4 2 Отговор

    До коментар #7 от "незнайко":

    Спирам на южната магистрла, някъде около Пловдив със Субарчо и зареждам газ догоре. 36 градуса а мъж и жена обикалят една тесла която е сложена на контакта и женами вика- тия кво правят ? !истят си колата докато се зарежда батерията. И колко ще им се зарежда...викам незнам. Взимам два сладоледа на децата и излитам към Бургас. Колата е купена за 4800 лв. + 2000 лв най-добрия газов инжекцион + 600 лв за гуми Тoyo OPen Countri AT+ 215/65/16 . Имам резервоар 62 литра имам и газ 42 литра-105 литра мисля да ми стигат за 900 километра рейндж. С 42 литра газ минавам на извънградско повече от 300 км, понякога 330км. През гърбиците минавам с 50 , давам газ и съм в съседното село за 18 секунди. Айде карайте си пласмасовите хибриди и си търсете високоволтовите щепсели!

    Коментиран от #9, #11

  • 9 Дфен

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Знайко":

    Предполагам сладоледа е Boss, друго не близваш.

    Коментиран от #10

  • 10 Знайко

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "Дфен":

    Boss e само ако няма Марс на клечка с карамелени пластове. Майтап бе, Уили ...да не съм някой закостенял псевдо-баровец с комплекси. Гледам някой мечтаещ електричар ми е дал минус....да питам ако нещо ти се влючи сервизния режим, къде е най-близката платформа и къде е най-близкия оторизиран сервиз и колко човекочасове и машиносмени ще ти цъкнат? Сервиза на мерседес в Слънчака почва с 40 лева автомивка на колата! Аз искам да отида и да се върна , без да посещавам сервизи и вулканизатори. Ако някой е измислил по-сполучлива конфигурация-да пише!
  • 11 Патурко

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Знайко":

    Знайко това твоето не е Автомобил, а Талига която трябва да бракуваш и предадеш за скрап! Не се хвали с клошарския си начин на живот, че разплакваш нами тъдява!