Отидете към основна версия

17 964 27

Nokia пусна нови телефони с копчета

  • телефон-
  • nokia-
  • копчета

Двете устройства са подобни на външен вид

Nokia може и да не успя да се наложи на пазара за смартфони и макар тези опити все още да не са приключили, то компанията има дълга история в правенето на телефони с копчета. Тази история все още не е приключила и доказателството за това са последните две попълнения към гамата на финландския производител, които бяха представени през изминалите дни.

Става въпрос за два нови класически телефона с имената 150 и 130. Използвайки имена от стари модели, компанията вдъхва нов живот на тези устройства като представя малко по-модерни технологии и телефони, които могат да издържат поне няколко дни без да бъдат зареждани.

Започвайки с Nokia 150, тя разчита на 2.4-инчов QVGA дисплей, както и VGA камера. Батерията е с капацитет от 1450мАч и според компанията може да издържи до 20 часа в разговори и до 30 дни в режим на изчакване. Допълнителните функции включват още аудио жак, FM радио и слот за microSD карта.

Nokia 130 е по-евтиният от двата модела, лишавайки собственика от камера. Всъщност това е и основната разлика между двата телефона, вероятно, за да се достигне именно по-ниската цена. И двете устройства са сертифицирани за устояване на прах и вода по стандарта IP52 .

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 64 гласа.

Свързани новини