Отидете към основна версия

4 358 14

Huawei представи новата си операционна система

  • huawei-
  • harmonyos-
  • harmony os 4

Промени има главно в дизайна на софтуера

След като вчера ви споделихме пълния списък с устройства, които ще поддържат новата операционна система на Huawei – HarmonyOS 4, сега дойде време да видим и самия софтуер. По време на същата презентация в Китай, компанията представи обновената операционна система с няколко основни новости. Екосистемата HarmonyOS вече захранва над 700 милиона устройства по целия свят в различни сектори - от смартфони до телевизори и автомобили.

Голямата промяна на началния екран е възможността за промяна на вградените шрифтове, цветове, стилове на часовника и уиджетите с множество комбинации и опции за персонализиране. Потребителите могат също така да задават тапети и начални екрани с емотикони, като избират любимите си такива.

Центърът за известия също е преработен с възможност за разделяне на входящите известия според предпочитанията ви. Потребителите могат също така да закачат предпочитаните от тях известия за приложения и да взаимодействат с тях директно от центъра за известия, без да отварят приложението.

"Живият прозорец" е отговорът на Huawei на "Динамичния остров" на Apple. Поддържаните приложения ще показват в реално време сигнали и известия в икона с овална форма, но в ъгъла на устройството, за разлика от централното разположение при „ябълките“.

HarmonyOS 4 разчита на преработен Ark Engine, за който се твърди, че предлага 20% по-добра производителност с по-бързо стартиране на приложенията и по-плавни анимации, като същевременно консумира по-малко енергия. HarmonyOS 4 носи и няколко оптимизации в областта на сигурността, включително подобрени опции за проследяване на разрешенията, предупреждения за инсталиране на приложения и ограничаване на достъпа до лична информация.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 15 гласа.

Свързани новини