Отидете към основна версия

6 868 18

Китайци пускат в производство батерия, която осигурява 400 км пробег с 10-минутно зареждане

  • catl-
  • батерия-
  • електромобили

Серийното сглобяване трябва да започне до края на годината

Китайският гигант в областта на батериите CATL пусна на пазара бързозареждаща се литиево-желязо-фосфатна батерия, която осигурява 400 км пробег с 10-минутно зареждане.Масовото производство на новата батерия, наречена Shenxing, трябва да започне до края на годината, а електромобилите, оборудвани с този тип батерии, ще се появят на пазара през първото тримесечие на 2024 г., заяви на онлайн брифинг Гао Хан, главен технологичен директор на отдела за електрически автомобили на CATL.

"Надяваме се, че чрез непрекъснати усилия за подобряване на технологията и намаляване на разходите, Shenxing ще се превърне в стандартен продукт, достъпен за всяко електрическо превозно средство", каза Гао.

CATL се бори да запази лидерската си позиция в бранша, като същевременно се сблъсква с предизвикателствата на отслабващото търсене и натиска за намаляване на разходите от страна на производителите на електромобили на фона на ценовата война и забавянето на продажбите на автомобили през тази година.

CATL, която счита Tesla за свой най-голям клиент, губи пазарен дял от BYD, голям автомобилен производител, който захранва всички свои електрически превозни средства със собствени батерии. Производителите на автомобили като Chongqing Changan Automobile и Guangzhou Automobile Group също се снабдяват с повече батерии от по-малки доставчици, за да намалят разходите си.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 14 гласа.

Свързани новини