Отидете към основна версия

4 042 44

Китайци показаха смартфон с 5 години гаранция и лесни за подменяне части

  • fairphone-
  • смартфон-
  • китай

Fairphone 5 е направен от 70% рециклирани материали

Fairphone представи своя нов смартфон с означението 5, който пристига с три нови цвята, черен, син и прозрачен. Телефонът е направен от 70% рециклирани материали и пристига с 5 години гаранция. Заедно с това от компанията обещават и да поддържат софтуера в рамките на поне 8 години, като в най-добрия случай, те могат да станат дори 10.

Смартфонът може да се похвали и с това, че е изключително лесен за поправка, благодарение на своите десет основни модула в които са разположени всички части. От компанията рекламират, че устройството може да се поправи само с помощта на кръстата отвертка. Модулите включват OLED дисплей, предна и задна камера, USB порт, батерията и други.

Дисплеят е с диагонал от 6.46 инча и с честота на опресняване до 90Hz. В предната част има малка 50MP камера, а на гърба се разчита на друг 50MP сензор на Sony, който работи заедно с широкоъгълен сензор. Процесорът е Qualcomm QCM6490 и работи с 8GB RAM и 256GB място за съхранение. Наличен е и слот за карта памет с размер до 2TB. Батерията е с капацитет 4200мАч и поддържа до 30W зареждане. Цените започват от 580 евро.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 24 гласа.

Свързани новини