Отидете към основна версия

3 417 8

Определена е най-полезната система за сигурност в автомобила

  • електронни системи за сигурност-
  • автомобили-
  • екстри-
  • електронни помощници

Шофьорите смятат системата за наблюдение на мъртвите зони за най-необходимата в автомобила

Според резултатите от проучване на Avtotech става ясно, че 39% от собствениците на автомобили използват електронните системите за сигурност на своите автомобили всеки ден. Интересно е да се отбележи, че сред мъжете водачи процентът на тези, които използват системи за безопасност всеки ден, е 44%, докато при жените тази цифра е малко по-ниска - 33%.

Проучването също така показва, че 48% от респондентите вече са се сблъсквали със ситуации, при които електронни системи за безопасност им помагат да избегнат инциденти на пътя.

Когато участниците в проучването са помолени да оценят важността на различните системи за безопасност в автомобила, 40% посочват електронното наблюдение на т.нар. мъртвата точка като най-необходимото.

На второ място е автономната система за аварийно спиране, избрана от 33% от анкетираните. Системата за контрол на сцеплението заема трето място с резултат от 29%. Шофьорите също считат за важни системата за разпределение на спирачното усилие (28%) и системата за електронен контрол на стабилността (ESP) (18%).

Предупредителната система за безопасно излизане от автомобила се оказва сред най-ненужните (23%). Асистентът за паркиране и системата старт-стоп също се смятат за ненужни съответно от 21% и 19% от анкетираните.

Асистентът за поддържане на лентата обаче е първи в класацията отзад напред с резултат от 15%. Интересно е да се отбележи, че някои шофьори предпочитат да деактивират голяма част от системите за безопасност.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 11 гласа.

Свързани новини