Last news in Fakti

11 Септември, 2023 10:42 3 378 8

Определена е най-полезната система за сигурност в автомобила

  • електронни системи за сигурност-
  • автомобили-
  • екстри-
  • електронни помощници

Шофьорите смятат системата за наблюдение на мъртвите зони за най-необходимата в автомобила

Определена е най-полезната система за сигурност в автомобила - 1

Според резултатите от проучване на Avtotech става ясно, че 39% от собствениците на автомобили използват електронните системите за сигурност на своите автомобили всеки ден. Интересно е да се отбележи, че сред мъжете водачи процентът на тези, които използват системи за безопасност всеки ден, е 44%, докато при жените тази цифра е малко по-ниска - 33%.

Проучването също така показва, че 48% от респондентите вече са се сблъсквали със ситуации, при които електронни системи за безопасност им помагат да избегнат инциденти на пътя.

Когато участниците в проучването са помолени да оценят важността на различните системи за безопасност в автомобила, 40% посочват електронното наблюдение на т.нар. мъртвата точка като най-необходимото.

На второ място е автономната система за аварийно спиране, избрана от 33% от анкетираните. Системата за контрол на сцеплението заема трето място с резултат от 29%. Шофьорите също считат за важни системата за разпределение на спирачното усилие (28%) и системата за електронен контрол на стабилността (ESP) (18%).

Предупредителната система за безопасно излизане от автомобила се оказва сред най-ненужните (23%). Асистентът за паркиране и системата старт-стоп също се смятат за ненужни съответно от 21% и 19% от анкетираните.

Асистентът за поддържане на лентата обаче е първи в класацията отзад напред с резултат от 15%. Интересно е да се отбележи, че някои шофьори предпочитат да деактивират голяма част от системите за безопасност.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 2 Отговор
    Явно може без СПИРАЧКИ ❗🥸❗
  • 2 бухахахах

    6 1 Отговор
    Тая новина не важи за територията Българистан. Ние още откриваме Е60 от 2005 година, та камо ли някакви системи от 2010 да можем да видим какво са.
  • 3 Джуган

    5 3 Отговор
    Системата за наблюдение на мъртвите зони едва ли ще спаси повече хора от смърт или тежки наранявания отколкото предпазните колани. Но не бих се учудил ако много хора посочат големия таблет като най-полезната система.
  • 4 Крив Лост

    9 1 Отговор
    Единствено Старт-Стоп системата е излишна в случая. Изнервящо е. Всички други изброени са за сигурно и комфортно шофиране.
  • 5 Шифиора

    4 5 Отговор
    Точно пък нея я изключвам. Дразни ме светещия индикатор в огледалото. Всички марки и модели имат зона за наблюдение на мъртвата зона в страничните огледала. Просто човек трябва да е бдителен и да използва огледалата по предназначение. Но явно не поглеждат щом чакат системата да им сигнализира. Това означава .... повече роботи на пътя гледащи телефона вместо пътя. Лошо.
  • 6 Ония с Фордо

    3 4 Отговор
    Е аз шофьор ли съм или оператор на самоходно електронно устройство ?
  • 7 Проучване

    5 0 Отговор
    В бг дори използването на мигачите и страничните огледала е рядкост, какво остава за електронни системи за сигурност.
  • 8 Територията БГ

    4 0 Отговор
    Най-добрата система за сигурност в колата е......щанга под седалката. Удобно и комфортно пътуване по БГ пътищата