Отидете към основна версия

1 917 26

Tesla е произвела не повече от 70 електрически камиона

  • tesla-
  • semi-
  • камион-

Разкритието направи висшепоставен мениджър на марката

От началото на производството в през третото тримесечие на 2022 г. досега Tesla е произвела 60-70 електрически камиона Semi на пилотната производствена линия в Gigafactory в Невада. Тези данни за производството идват от старши мениджъра на инженерния отдел на Tesla за камиони Дан Пристли, който беше гост в "Гаражът на Джей Лено" в което известният комик и колекционер на автомобили седна зад волана на Tesla Semi.

Интересното е, че това е първата официална актуализация на данните за производството, след като чрез сервизна акция пазара през юни се разбра, че към март 2023 г. Tesla е произвела 36 Semi. "Направихме няколко десетки от тях, може би сме в диапазона 60-70, но изкарваме само пилотния си обем", каза Пристли пред Лено. "Събираме данни, получаваме много наистина отлична обратна връзка от шофьорите, а след това ще използваме това, за да направим куп подобрения и да го въведем в голям обем и наистина да се опитаме да бъдем основен играч на пазара."

Главинят изпълнителен директор на Tesla Елон Мъск заяви през юни, че серийното производство на Semi няма да започне преди края на 2024 г., позовавайки се на ограниченията, свързани с батериите.Когато започне серийно производство, то ще се извършва в ново специално съоръжение в комплекса Gigafactory в Невада.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини