Отидете към основна версия

2 560 17

Папата и Ватикана минават на ток

  • vw-
  • skoda-
  • ватикана-
  • папата

Volkswagen ще достави около 40 електромобила през следващата година

В началото на следващата година във Ватикана ще пристигнат близо 40 броя ID.3, ID.4 и ID.5. Този ход е част от плана за декарбонизация, който Ватикана разгърна в опит да направи целия си автопарк климатично неутрален до 2030 г. Той се основава на програмата "Екологична конверсия 2030", която има за цел да намали въглеродния диоксид на автомобилния парк на държавата. Поради това всички автомобили постепенно ще бъдат заменени с електрически.

Volkswagen е един от партньорите, избрани за тази цел, заедно с Skoda, която също доставя електрически автомобили на държавата. От януари служителите на Ватикана ще карат ID.s из града-държава в сърцето на Рим, където властите планират да увеличат и броя на зарядните станции, за да са в крак с нарастващия брой електромобили.

Първите пристигнали модели бяха два броя ID.3 Pro Performance. Те се задвижват от един двигател, монтиран на задната ос. Той генерира 204 к.с. и 310 Нм въртящ момент. Батерията е с капацитет 58 кВтч и осигурява пробег до 425 км с едно зареждане.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 12 гласа.

Свързани новини